Ticaret Bakanı Pekcan’ın Gözyaşları

Ticaret Bakanı Pekcan'ın Gözyaşları
Ticaret Bakanı Pekcan'ın Gözyaşları
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Üsküdar Lisesinde bir programa katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, vefat eden babasının 48 sene önce okula yazdığı mektup okununca gözyaşlarına boğuldu. Mektuptan haberi olmadığını belirten Bakan Pekcan, “Babamın vefatından sonradan ondan mektup almış gibi oldum” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İstanbul Üsküdar Lisesinde bir programa katıldı. Burada Bakan Pekcan’ın daha önce almış olduğu taktir belgeleri kendisine takdim edildi. Programda bundan başka Bakan Pekcan için sürpriz vardı. Bakan Pekcan’ın ölüm eden babası Rıza Kadayıfçı’nın 48 sene önce okula yazdığı mektup okundu. Kadayıfçı’nın kızının başarılarından dolayı okula teşekkürlerini ilettiği mektup sahnede okundu. Mektuptan daha önce haberi olmayan Bakan Pekcan gözyaşlarına boğuldu.

“Babamın vefatından daha sonra ondan mektup almış gibi oldum”

Mektup okunduğu sırada gözyaşlarını tutamayan Bakan Pekcan, “Benim babam 1998 yılında vefat etti. Babamın vefatından daha sonra ondan mektup almış gibi oldum. Böyle bir mektup yazdığından hiç haberim olmadı. Hiç bahsetmedi, hiç bilmiyordum. Allah rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

Bakan Pekcan’ın babasının yazdığı mektup şöyle:

“Üsküdar Kız Lisesi İstanbul,

Okulunuz 1D sınıfında 1223 numaralı Ruhsar Kadayıfçı’nın babası olup, 1969-70 ders yılı 1. dönem süresince gösterdiği başarıya binaen tanzim edilen galibiyet belgesini kızım vasıtasıyla almış bulunmaktayım. Kızımın bu başarısını siz idareci ve öğretmenlerinin yüksek ilgi ve samimiyetinin eseri olduğu tarafımca şüphesizdir. Bu başarının ebediyen devamında yine sizlerin yüksek yardımına gereklilik vardır. Bu sebeple kızımın halde ve istikbalindeki başarılarından muzahir olacağınızdan kesin olmama yoktur. Bir vesileyle bize intikal eden belge için hepinize ebedi teşekkür ve en derin saygılarımla efendim.” – İSTANBUL