THY ekibini büyütüyor

THY ekibini büyütüyor
THY ekibini büyütüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’yi uluslarasrası arenada gökyüzüne taşıyan marka THY artan bir şekilde büyüyor. Pilotlarından, görevlilerine, teknik ekibinden hizmetlilerine dek dev bir aile olan THY yeni dönemde kabin 2 bin 100 kabin memuru almaya hazırlanıyor.

THY İnsan Kaynaklarından Sorumluluk Sahibi Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Dere, “Türk Hava Yolları çoğalan filosuyla birlikte, sayıları 11 bine yaklaşan kabin memuruna ek olarak 2019 yılında 2 bin 100 Türk kabin memuru istihdamı planlamakta. Filonun büyümesine paralel olarak kabin memuru sayısının 2019 ’da 13 bine ulaşması öngörülmekte” şeklinde konuştu.

THY ekibini büyütüyor

YABANCI MEMURLAR ARTIYOR

Dünyanın 122 ülkeyle en fazla dış hatlar seferini yapan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları, dağıtılmış tanıdık olmayan dilleri bilen kabin memuru sayısını artırıyor.

lk olarak Hint Okyanusu ’nda yer alan Mauritius ’ta 50 tanıdık olmayan adayın  işe alım süreçi başlatıldı. Maritiuslu kabin memurları bildikleri tanıdık olmayan dillere uygun şekilde Fransızca, Hintçe ve Çince konuşulan hatlarda görevlendirilecek. Baltık ülkesi Litvanya ’nın başkenti Vilnius ’taki seçme ve değerlendirme süreci sonunda 20 Litvanyalı kabin memuru adayının işe alınmasına karar verildi. Litvanyalı kabin memurları Rusça konuşulan hatlarda tahsis yapacak.

THY ekibini büyütüyor

THY’NİN KOLOMBİYALI MELEKLERİ

THY, Güney Amerika ülkesi Kolombiya ’da da kabin memuru alımı yaptı. Başkent Bogota ’daki seçmelerde İspanyolca konuşan 40 aday sınavı geçti. Kolombiyalı kabin memurları daha çok İspanya, Arjantin, Küba ve diğer Latin Amerika hatlarında yolculara hizmet edecek.

THY ekibini büyütüyor

Türk Hava Yolları ’nın fazla öbür ırksa kökenden yolcuya ulaşım hizmeti verdiğini söyleyen THY İnsan Kaynaklarından Sorumluluk Sahibi Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Nehir, “Dünyada sefer yaptığımız 304 nokta göz önüne alındığında öbür lisanlarda hizmet vermek bir gereklilik. Yolcularımıza kendi anadillerinde irtibat kurabilme imkanı sunarak memnuniyeti en üstteki seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.