Terörden temizlenen alanlarda bayram havası var

Terörden temizlenen alanlarda bayram havası var
Terörden temizlenen alanlarda bayram havası var
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PKK’nın barıştırma sürecini bozmasıyla Batman Kozluk ilçesinde yer alan mesire alanı yıllarca ziyaret edilmedi. Devletin yürüttüğü başarılı operasyonlar sonucunda bölgede rahatlık egemen olmaya başladı. Terörün bitme noktasına gelmesiyle ziyaretçi akınına uğrayan mesire alanı alan halkının neşelendirici dakikalar geçirmesini sağlıyor.

“DEVLETİN YÜRÜTTÜĞÜ ÇABA RAHATLIK GETİRDİ”

Kozluk Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Hikmet Gülşen, “1992 yılında Kozluk ilçemizde yer alan Ayngebire mesire alanı azda olsa çevrede yer alan köylüler göre kullanılıyordu. Kozluk ilçemiz ile Sason ilçesi aralarında yer alan köylerde ikamet eden vatandaşlarımız seyahatleri sırasında Ayngebire mesire alanında daima terör örgütü PKK tarafından yolları kesilerek katledildi. Bu saldırılar alan halkını yılarca mesire alanlardan uzaklaştırdı. Devletimizin bu son yıllarda yürüttüğü istikrarlı mücadele ile bölgedeki terör örgütü mensupları son derece azaltıldı bu şart bölge vatandaşlarına güven verdi. dedi.

Terörden temizlenen alanlarda bayram havası var

“5 BİN BIREY ZİYARETE GELİYOR”

Şimdilerde mesire alanlarının ziyaretçi akınına uğradığını aktaran Gülşen, “Bir Zamanlar kullanılmayan bölgemizdeki birçok mesire alanı şuanda ziyaretçi akınına uğruyor. İlçemize yan Ayngebire mesire alanına hafta sonları 5 bin birey civarında ziyaretçi ailece gelip burada huzur içerisinde piknik yapıyor. Bu mesire alanında ziyaretçinin günlük ihtiyacını karşılayabileceği her türlü olanak mevcuttur. Ayngebire ’de bay ve bayan mescidi, tuvaletler, lavabolar, çöp birleştirme alanları, konaklama alanları ve kahvehaneler mevcuttur. Önümüzdeki yıllarda bu alanın daha da elverişli ışık halkası getirilerek ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu alan artık güzelliklerle anılacak” ifadelerini kullandı.

Terörden temizlenen alanlarda bayram havası var