Terörden Temizlendikten Sonradan İstihdamı Artan Tunceli, Bundan Böyle Bir Turizm Şehri

Terörden Temizlendikten Sonradan İstihdamı Artan Tunceli, Bundan Böyle Bir Turizm Şehri
Terörden Temizlendikten Sonradan İstihdamı Artan Tunceli, Bundan Böyle Bir Turizm Şehri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terörden temizlenen Tunceli’nin, hayata geçirilen çalışmalar ve projelerle istihdamı artırılırken otel doluluk oranları %95’e ulaştı. Şehir Halkı bundan böyle ‘turizm şehri’ olarak anılmaya başlandı.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, takriben 14 ayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların destekleri ile kentte bir yılda 62’nin üstünde projenin hayata geçirildiğini söyledi. Valilik, hem hayata geçirilen projeler ayrıca de İçişleri Bakanlığının destekleriyle alınan üst seviye emniyet önlemleri ve güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ardından Tunceli’nin ayni zamanda cazibe merkezi haline geldiğini bildirdi.

TUNCELİ İSTİHDAM’DA SON SIRADAYKEN 4. SIRAYA YÜKSELDİ

Kentte istihdam sorununun öncelikli olarak çözülmesinin önemli olması nedeniyle Vali Sonel’in girişimleriyle 3 tekstil fabrikasının kurulduğu, 4. tekstil fabrikasının ise temelinin atıldığı belirtilmiş açıklamada, “İstihdam sağlayıp imal başlayan fabrikalarda 5 ay içerisinde ihracat seviyesine de gelindi. Kentte 960 kişinin çalışacağı çağrı merkezi yapıldı.Bu çalışmalar sonrasında Tunceli, istihdamda 81 il aralarında sonuncu durumdayken, 4. sıraya yükseldi.

TURİSTLERİN SAYISI 3 KAT ARTTI

Son bir yıl içerisinde büyük bir değişim yaşayarak rahat şehri olan Tunceli, rotalarını Doğu’ya çeviren turistlerin gözdesi oldu. Bu kapsamda, son 8 ay içerisinde Tunceli’ye gelen turist sayısının geçmiş yıllara oranla 3 kat arttığı 2017 yılında Tunceli’ye ulaşmak için uçak bileti bölge kişi sayısının 29 bin iken 2018’in birincil 8 ayında bu sayının 66 bin 500 olduğu belirlendi.

OTELLERİN DOLULUK ORANI 1 YIL İÇİNDE %15’TEN, %95’E YÜKSELDİ

Bu yoğunlukla birlikte bir yıl önce otellerdeki doluluk oranı yüzde 15 iken, şu anda yüzde 95’lere ulaştı,2017’de şehre giren araç sayısı 797 bin iken 2018’in birincil 8 ayında bu sayının 1 milyon 300 bini geçti.

“SU SPORLARI İÇİN MANÂLI BİR POTANSİYEL”

Su sporları alanında manâlı bir potansiyele sahip Tunceli’de, 2017 yılında 20 ile 25 botla yaklaşık 200 kişi rafting yaparken, 2018 yılında ise sadece Haziran ve Ağustos ayları içerisinde bin 600 birey rafting yaptı.Yöre insanının, otelcilerden fırıncılara dek bilhassa esnafların bu durumdan epeyce hoşnut.

ŞEHİRDEKİ ÜNİVERSİTEYE TALEP DE ARTTI

Kentteki aşırılık böyle olunca fırıncıların da ekmek yetiştiremez duruma geldi. Munzur Üniversitesi’ne tercihler de arttı.Örneğin Hoş Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü bu yıl özel yetenek sınavıyla bünyesine 30 öğrenci alacak. Geçen sene bu bölüme başvuru sayısı 47 iken bu sene 187 kişinin başvurduğu görüldü” denildi.

TUNCELİ ARTIK TURİZM ŞEHRİ

Vali Tuncay Soneli, “Tunceli’de senelerdir konuşulan ama bir türlü hayata geçirilemeyen projeler bir yıl gibi bir sürede bitirildi. Projelerin yanı sıra terörle mücadelede de kayda değer gelişmeler yaşandı. Terörle mücadeledeki başarılar sonucu vatandaşlarımız artık ilçelerine, köylerine daha güvenli gidebiliyor. Terör örgütü mensupları etkisiz ayla getirildikçe vatandaşın üzerindeki baskısı da kalkıyor ve ayrıca büyük kasaba keza de vatandaşlar dar nefes alıyor. Kolaylık gelince doğal güzellikleri ile anılan şehrimize gelenler de çoğaldı. Tunceli artık huzur ve turizm şehri olarak anılmaya başladı. Yaptığımız işlerde bize büyük yardım veren ilk kez Sayın Cumhurbaşkanımız almak üzere bakanlarımıza da yöre halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.