‘Terörden Arananlar Listesi’nden 68 terörist eksildi

'Terörden Arananlar Listesi'nden 68 terörist eksildi
'Terörden Arananlar Listesi'nden 68 terörist eksildi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin barış ve refah ortamını bozmayı hedefleyen ve hain saldırılarla sivilleri katleden PKK’ya karşın operasyonlarını sürekli sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütünün üs olarak uygulamak istediği Hakkari, Bitlis, Tunceli, Şırnak ve Diyarbakır kırsalı öncelikle olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle hudut ötesinde yoğun şekilde operasyon yürütüyor.

BAŞARILI OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Teröristleri amansız takibe bölge emniyet güçleri, havadan savaş uçakları, helikopterler, silahlı ve silahsız insansız hava araçları, karadan da top atışları, termal kameralar ve zırhlı araçlarla örgüte yönelik başarılı operasyonlar düzenliyor.

'Terörden Arananlar Listesi'nden 68 terörist eksildi

TERÖR ÖRGÜTÜ PANİKTE

Katılımın azalması ve tekrar tekrar verilen çok sayıda kayıp örgütte paniğe neden oluyor. Eylemlerini gerçekleştirecek eleman bulamayan terör örgütü, uzun yıllar silahlı çatışmaya girmeyen iddiaya göre sorumlularını sahaya sürüyor. Operasyonlarını kararlılıkla sürdüren emniyet güçleri, gece gündüz, şehir halkı merkezi ve kırsal demeden keza yurt içi ayrıca de yurt haricen PKK’lı teröristleri amansız takibe aldı.

Emniyet güçleri, 1 Ocak- 8 Eylül tarihlerinde terör örgütüne son yılların en ağır darbesini indirdi. Bu süreçte İçişleri Bakanlığının “Terörden Arananlar Listesi”nin kırmızı kategorisinde 12, mavi kategorisinde 4, yeşil kategorisinde 5, turuncu kategorisinde 7, gri kategorisinde 33 ve beyaz kategorisinde 7 edinmek üzere terör örgütünün 68 iddiaya göre üstteki seviye yöneticisi etkisiz ülkü getirildi.

'Terörden Arananlar Listesi'nden 68 terörist eksildi

20 YIL SONRADAN ÖLDÜRÜLDÜ

Hava ve arazi şartlarındaki olumsuzluklara rağmen terörle mücadeleyi kararlılıkla yürüten güvenlik güçleri, çoğu terör eyleminde yer alan teröristleri de etkisiz ayla getirerek şehitlerin kanını yerde bırakmadı. Irak’ın kuzeyinde 1998 yılında operasyon sırasında jandarmaya ait “Sikorsky” helikopterinin düşürülmesi sonucu 15 şehidin verildiği terör saldırısının faili olan ve “kırmızı” kategoride aranan “Welat Gever” kod adlı Sefer Açar, Bitlis’te 28 Haziran’da düzenlenen operasyonda öldürüldü.

20 sene sonra etkisiz ayla getirilen Açar’ın üstünden meydana çıkan, 1998’de tedavülde olan (500.000) liranın üstünde “Herko’da düşürülen helikopterin pilotunun parasıdır. 11-27-1998” şeklinde not alındığı ve olayın “hatırası” olarak saklandığı belirlendi. 30 Temmuz’da öldürülen terörist “Çetin Kombat” kod adlı Musa Çetiner’in, Tunceli Nizamiye İlçe Güvenlik Amirliği ve İlçe Jandarma Karakoluna yönelik 2016’da eş zamanlı düzenlenen, bir askerin şehit olduğu terör eylemini planladığı, 2005’te Çetenli köy yoluna mayın döşenerek 2 askerin şehit edilmesine niçin olduğu ve 2011’de Iğdır Emniyet Müdürlüğüne karşın saldırının talimatını verdiği saptandı.

'Terörden Arananlar Listesi'nden 68 terörist eksildi

YURT DIŞINDA ETKİSİZ HALE GETİRİLEN KIRMIZ KATEGORİDEKİ ILK TERÖRİST

15 Ağustos’ta düzenlenen operasyonla etkisiz ülkü getirilen iddiaya göre PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi “Mam Zeki Şengali” kod adlı İsmail Özden, yurt dışarıya etkisiz ayla getirilen kırmızı kategorideki birincil terörist oldu. 1992-1996 yıllarında Avrupa’da faaliyet yürüten terörist Özden, 1996’da “PKK üyesi edinmek” ve “Türklere ait meslek yerlerine saldırıda bulunmak” suçlarından Almanya’da tutuklandı. 1998’de terhis edilen ve güya KCK yürütme konseyi üyesi olan Özden, 2018’de iddiaya göre KCK Sincar eyalet sorumluluğuna getirilmişti.

Kırmızı kategoride aranan teröristlerden, 25 yıldır bölücü terör örgütünün dağ yapılanmasındaki sözde “Dersim” saha sorumlusu, “Atakan Mahir” kod adlı İbrahim Çoban da 11 Ağustos’ta Tunceli’deki operasyonda öldürüldü. Çoban, iddiaya göre KCK Yürütme Konseyi üyeleri aralarında bulunuyordu. Çoğu terör olayının planlayıcısı olan terörist Çoban’ın, Tunceli’de 6 öğretmen ve 2 güvenlik korucusu ile Tokat’ta 7 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi olaylarına karıştığı belirlendi. 19 Ağustos’ta etkisiz hale getirilen kırmızı kategorideki terörist “Türk Tarık” kod adlı Barıştırma Öner’in 2016’da şehir merkezindeki Çaldağ Emniyet Komutanlığı önünde bir astsubayın şehit edilmesi, 2016’da Güce İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasına roketli hamle, 9 Temmuz 2018’de Güce ilçesi kırsalında bir bilirkişi çavuşun şehit edilmesi olaylarının faili olduğu tespit edildi.

'Terörden Arananlar Listesi'nden 68 terörist eksildi

EREN BÜLBÜL’ÜN KANI YERDE KALMADI

Trabzon’un Maçka ilçesinde Ağustos 2017’de çıkan çatışmada 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden teröristlerden, kırmızı kategoride aranan PKK’nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu “Zeynel” kod adlı Mehmet Yakışır, 15 Temmuz’da düzenlenen operasyonla etkisiz ayla getirildi.

Gri kategoride yer alan ve Diyarbakır’da 2 Ağustos’ta etkisiz ayla getirilen “Şahin Zaza” kod adlı Ahmet Dorak’ın, biri emniyet korucusu, 4’ü asker 5 emniyet personelinin şehit düştüğü saldırıların faili olduğu belirlendi.