Tekfen İnşaat Yılbaşını Beklemeden İşçilere Yüzde 12,5 Zam Yaptı

Tekfen İnşaat Yılbaşını Beklemeden İşçilere Yüzde 12,5 Zam Yaptı
Tekfen İnşaat Yılbaşını Beklemeden İşçilere Yüzde 12,5 Zam Yaptı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018-2020 dönemini kapsayan toplu meslek sözleşmesini Temmuz ayında imzalayan Tekfen ve Yol-Meslek Sendikası, yüksek enflasyon aleyhinde çalışanlarının yaşadığı ödenti kayıplarını yine görüşürüz bir araya geldi. Şirket ve Sendikanın vardığı mutabakat gereği mevcut toplu iş sözleşmesine, “İşçilerin 31 Ekim 2018’de almakta oldukları ücretlere 1 Kasım 2018’den geçerli elde etmek üzere yüzde 12,5 zam yapılır.” maddesi eklendi. Yaklaşık 4 bin sendikalı işçinin yararlanacağı ödenti artışı, ikramiyeleri de kapsayacak.

ZAMLA ÜCRETLER İKİ AYDA BİN LİRA ARTACAK

Yol-Meslek Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Sendika olarak Tekfen İnşaat’ta 1985 yılından beri örgütlü olduklarını belirterek, bu iş yerinde bugüne dek hiç sorun yaşamadıklarını vurguladı. Tekfen ile imzaladıkları toplu meslek sözleşmesini, yüksek enflasyon karşı işçilerin ödenti kayıplarını durdurmak için müşterek gözden geçirme kararı aldıklarını dile getiren Ağar, şunları kaydetti:

“Yaptığımız görüşmeler neticesinde vergi kayıplarının telafisi için yılbaşını beklememeyi kararlaştırdık. 1 Kasım itibarıyla işçi ücretlerine yüzde 12,5 zam yapılması konusunda anlaştık. Bu zam, sıradan ücrete sahip bir işçimizin Kasım ve Aralık ayındaki gelirini toplam bin lira arttıracak. Alın terine ve emeğe bedel veren Tekfen yetkililerine tüm işçiler adına teşekkür ediyorum. Meslek yerindeki örgütlü sendikayla mutabakat sağlayıp işçisinin hakkını veren böyle işverenlerin herkese örnek olması gerekir.”