TBMM Başkanı Yıldırım Azerbaycan ve Türk Şehitliklerini Ziyaret Etti- Yıldırım, KKTC’den Daha Sonra Birincil…

TBMM Başkanı Yıldırım Azerbaycan ve Türk Şehitliklerini Ziyaret Etti- Yıldırım, KKTC'den Daha Sonra Birincil...
TBMM Başkanı Yıldırım Azerbaycan ve Türk Şehitliklerini Ziyaret Etti- Yıldırım, KKTC'den Daha Sonra Birincil...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– TBMM Başkanı Yıldırım Azerbaycan ve Türk Şehitliklerini ziyaret etti
Şimşek, KKTC’den daha sonra ilk yurt dışı ziyaretlerini Azerbaycan’a gerçekleştiriyor

BAKÜ – TBMM Başkanı Binali Şimşek, Azerbaycan temasları kapsamında Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti.
TBMM Başkanı Binali Yıldırım, KKTC’nin peşinde ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan’a gerçekleştiriyor. başlangıçta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşen Şimşek, Bakü’de Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Haydar Aliyev’in abide mezarına çelenk bırakan Meclis Başkanı Şimşek, sonradan Aliyev’in eşi Zarife Aliyeva’nın mezarına çiçek bıraktı. Yıldırım, 20 Ocak Şehitleri’nin yer aldığı Bakü Şehitler Hıyabanına gitti ve burada şehit mezarlarına çiçek bıraktıktan daha sonra Ölümsüz Alev Anıtı’na da çelenk bıraktı.
TBMM Başkanı Şimşek, sonradan da Bakü Türk Şehitliğine geçerek, anıta çelenk bıraktı ve gerisinde abide şeref defterini imzaladı. Binali Şimşek haysiyet defterine, “Aziz Şehitlerimiz. Mart Ayında Başbakan olarak Bakü’yü ziyaretimden sonradan, bu kere Türkiye Büyük Halk Müziği Meclisi Başkanı sıfatıyla manevi huzurunuzda bulunmaktan kibir ve mutluluk duyuyorum. Aziz vatanın evlatları, bundan tam bir asır önce, kendi ülkenizin müdafaasında dökmekten kaçınmadığınız kanınızı, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın savunması için feda ettiniz. Azerbaycan topraklarının dağıtılmış yerlerinde bulunan kabirler, ortak tarihimizin ve kardeşlik bağımızın ebedi nişanıdır. Tanrısal vatan toprakları için eriştiğiniz bu şehitlik mertebesi, Türkiye ve Azerbaycan halkları arasındaki bağı da özgün ve baki kılmıştır. Sonsuz istirahatinize çıktığınız bu arkadaş ve kardeş topraklarda huzur içinde uyuyunuz. Aziz hatıralarınız kalbimizde daima yaşamaya devam edecektir. Ruhlarınız şad olsun” ifadelerini yazdı.
Şimşek, Bakü’deki temasları kapsamında Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, Başbakan Nevruz Memmedov ile görüşecek ve TÜRKPA Bakü ofisini ziyaret edecek.