TBMM Başkanı Şimşek: ‘Diyarbakır’da Güven İçinde Gezebilirsiniz’

TBMM Başkanı Şimşek: 'Diyarbakır'da Güven İçinde Gezebilirsiniz'
TBMM Başkanı Şimşek: 'Diyarbakır'da Güven İçinde Gezebilirsiniz'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Binali Şimşek, “Diyarbakır Anadolu’nun en köklü şehirlerinden bir tanesidir. Gidip görmeyen hala varsa şiddetle öğüt ediyorum. Güven içinde sevinçle gezeceğiniz bir Diyarbakır var artık. Diyarbakır terörle yok, tarihle, kültürle, medeniyetle, sevgiyle, kardeşlikle anılan bir büyük kasaba haline geldi” dedi.

Ankara’da dört gün boyunca Diyarbakır rüzgarı esecek. 30’dan pozitif medeniyete ev sahipliği yapmış kadim büyük kasaba Diyarbakır, tanıtım günleri dahilinde Başkent’in göbeğinde bütün zenginliği ile tanıtılacak. Tanıtım günlerinin açılışı bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Dört gün sürecek olan etkinliğin açılışında başlangıçta Diyarbakırlı sanatçılar sahne aldı. Binali Şimşek ve eşi Semiha Yıldırım, gösterinin arkasından sahneye geçerek oyun ekibiyle hatıra fotoğrafı çekildi. Sonrasında açılış konuşmasını yapan Şimşek, Diyarbakır’ı daha önce görmemiş vatandaşlar için Diyarbakır’ın ayaklarına geldiğini söyledi. Yıldırım, etkinlikte Diyarbakır’dan gelen esnafların kendi renklerini, desenlerini ve ürünlerini de beraberinde getirdiklerini ifade etti. Ankara’da her yıl düzenlenen tanıtım faaliyetlerinin amacının Anadolu’nun şehirlerini tanıtmak olduğunu dile getiren Yıldırım, “Bu cins etkinlikler hem vatandaşlarımızın buluşmasına vesile oluyor hem de esnafın, tüccarın da Ankara’ya gelmesine katkı maddesi sağlıyor. Oluşan etkinliklerden hem onlar üstünlük sağlıyor ayrıca de ülkemizin ekonomisine katkı maddesi oluyor” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’ın fazla sayıda medeniyete konut sahipliği yapmış kadim bir kent olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Anadolu’nun en köklü şehirlerinden bir tanesidir. Gidip görmeyen hala varsa şiddetle tavsiye ediyorum. Güven içinde keyifle gezeceğiniz bir Diyarbakır var artık. Diyarbakır terörle yok, tarihle, kültürle, medeniyetle, sevgiyle, kardeşlikle anılan bir şehir halkı haline geldi. Bize ait tüm değerleri orada görebilirsiniz. İnanıyorum ki Diyarbakır hakiki yönüyle tanındığında ülkemizin barışına, huzuruna daha çok katkı sağlayacak. Bu faaliyetle Diyarbakır’a dair merak canlanacak, vatandaşımızın ilgisi artacaktır” diye konuştu.

Başlangıç konuşmalarının peşinde kurdele kesimi gerçekleştirilerek, Diyarbakır’dan gelen esnaflar ziyaret edildi. Etkinlikte Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve çok sayıda iştirakçi yer alıyor. – ANKARA