TBMM Başkanı Binali Yıldırım’dan Dolar Yorumu: Milletimiz Oyunu Gördü, Bu Krizden Başarıyla Çıkacağız

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan Dolar Yorumu: Milletimiz Oyunu Gördü, Bu Krizden Başarıyla Çıkacağız
TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan Dolar Yorumu: Milletimiz Oyunu Gördü, Bu Krizden Başarıyla Çıkacağız
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 10. Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Türkiye’de bulunan büyükelçilerle Çankaya Köşkü’nde kahvaltıda bir araya geldi.

“BU KRİZDEN DE BAŞARIYLA ÇIKACAĞIZ”

Burada büyükelçilere bir konuşma yapan Şimşek, “Milletimiz oyunu fark etti. Üstesinden gelemeyeceğimiz sorunumuz yoktur. Bu krizden de başarıyla çıkacağız” ifadesini kullandı.

ULUSLARARASI CAMİAYA ÇAĞRI

Konuşmasında uluslararası camiaya çağrıda bulunan Şimşek, “Bu yaşananlar dobra dobra gösteriyor oysa Türkiye’ye yapılanlar yarın başkasına da yapılabilir. Milletlerarası camianın Kudüs’te olduğu gibi hep birlikte ses vermeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Yıldırım’ın açıklamalarından satırbaşları;

“Geçen sene bu kürsüde başbakan konuşuyordu bugün başbakan yok. Yeni sistemle beraber yürütme görevi milletimiz kadar aracısız seçilen cumhurbaşkanı ve kabinesi tarafından yerine getirilmektedir. Zinde meclis enerjik hükümet dinç Türkiye hedeflerine peyderpey ilerliyoruz.

Ulusal paramız Türk lirası üzerinden ekonomimize karşın bir hücum ile karşı karşıyayız. Dövizdeki dalgalanmalar Türkiye’nin hesaplı göstergeleriyle izah edilemiyor. Bu gelişmelerin temeli idareli yok siyasidir. Ülkemize yönelik bir şer kampanyasının sonucudur. Bu kampanyanın ardından olan yönetimlerin hukuk devleti ilkelerine Türk yargısına ve uluslararası hukuka saygu duymaya misafir etme ediyorum.

“SAYGI ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜM ARAMALIDIR”

BIR TAKIM asimetrik hamlelerle Türkiye’yi hizaya getirmeye kastetmek sevdasından bir lahza önce vazgeçmeleri çözüm için yegane yoldur. Türkiye bu krizden bu sorundan başarıyla çıkmasını bilecektir. Amerikan yönetimi birtakım söylemlerle başkanın sırumsuz tweetleriyle istediğini yaptırmaya hedeflemek yerine yasalarımıza hürmet çerçevesinde çözüm aramalıdır. Hala çözüm fırsatı olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda birincil adımı atması ve sürekli bir noktaya gelmesi gereken ise Amerikan yönetimidir. Milletimiz oynanan oyunu gayet net görmektedir.

“HÜSRANA UĞRAMAYA HÜKÜMLÜ OLACAKLAR”

Bir buçuk asırdır ülkemiz üstüne oynanan oyunlara artık karnımız toktur. Vatandaşlarımız sistemli bir hamle altında olduğumuzu gayet iyi değerlendiriyorlar. 15 Temmuz alçak FETÖ derbesiyle sonuç alamayanlar bu defa de hüsrana uğramaya mahkum olacaklar. Milletimiz böyle durumlarda dayanmak dayanışma içinde elde etmek gerekirse fedakarlık yapmak konusunda kararlıdır. Biz de gazi meclis olarak her türlü düzenlemeyi parti ayrımı gözetmeksizin ulusal şuur içinde yapmaya hazır olduğumuzu buradan bildiri ediyorum.

Bu yaşananlar dobra dobra gösteriyor fakat Türkiye’ye yapılanlar yarın başkasına da yapılabilir. Uluslararası camianın Kudüs’te olduğu gibi hep birlikte ses vermeleri gerekmektedir.”