Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Ahlat’ta

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Ahlat'ta
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Ahlat'ta
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Ahlat’ta

BİTLİS – Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Malazgirt Zaferi’nin 947. sene dönümü dolayısıyla Bitlis’in Ahlat ilçesindeki etkinliklerin düzenlendiği alanda incelemelerde bulundu.
Bakan Pakdemirli, beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Vedat Demiröz, Jülide Sarıeroğlu ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ile Muş’un Malazgirt ilçesinden helikopterle Ahlat’ta geldi.
Ok atışlarının yapıldığı yere artan bir şekilde ok atışı yapan Bakan Pakdemirli, gerisinde Han Otağı’na geçerek Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban’dan data aldı.
Daha daha sonra faaliyet alanına dışarı giden Pakdemirli, atlı okçuluğun yapıldığı yerde cet bindi. Burada gazetecilere konuşan Bakan Pakdemirli, Ahlat kadim bir büyük kasaba olduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli, “Diriliş Ertuğrul dizisini de hep beraber seyrediyoruz. Benim de hayranı olduğum bir dizidir. Hazırlanmış buraya gelmişken Yörük çadırını dolaştık. Malazgirt’teki kutlamalar çerçevesinde orada olacağız. Sultan Alpaslan savaşa gittiği vakit bir cet binermiş, bir atı da terkisine alırmış. Madem ecdadımız böyle yaptı. Biz de bir cet binelim diye derhal atın üstüne çıktık” dedi.
Bakan Pakdemirli, helikopterle ilçeden ayrıldı.