Tarihi eser operasyonunda 2 bin yıllık miğfer yakalandı

Tarihi eser operasyonunda 2 bin yıllık miğfer yakalandı
Tarihi eser operasyonunda 2 bin yıllık miğfer yakalandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Kaçakçılıkla Çaba Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’nin öbür bölgelerinde yapılan firari kazılarda bulunan tarihi eserleri yurt dışına dahil etmemek ve satış istedikleri öğrenilen şahısların yakalanması, tarihi eserlerin de ele geçirilmesi amacıyla çalışma başlattı. Ekiplerin yaptığı teknik ve fiziksel peşine düşüp takip ile istihbarat çalışmasının peşinde Bakırköy, Fatih ve Şişli’de belirlenen adreslere işlem düzenlendi.

237 PARÇA TARİHİ ESER

Operasyonlarda, şüpheliler T.G, A.B, T.B, C.E. ve N.C.C. yakalandı. Zanlıların adreslerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 237 parça tarihi eser bulundu.

Arkeologlar eşliğinde yapılan incelemede, ele geçirilen tarihi eserler aralarında Selçuklu dönemine ait 1 havan ve tokmağı, 21 kapı kilidi ve 1 yüzük, Osmanlı dönemine ait aşure kabı, Roma dönemine ait takriben 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen bronz döküm gladyatör miğferi, Memluk dönemine ait üzeri işlemeli 14 kazan ve 1 alem başı, Safevi dönemine ait 4 miğfer ve 3 kalkan, üzerinde İbranice yazı karakterleri bulunan 3 bronz levha, Antik Yunan, Roma ve İslami dönemlere ait 21 sikke, takriben 700 takvim olduğu değerlendirilen ve üstüne Tevrat’a ait yazıların bulunduğu toralar, yüzükler, kemer tokaları, mühür örnekleri olduğu saptandı.