Taksicinin dikkati İranlı uyuşturucu satıcılarını yakalattı

Taksicinin dikkati İranlı uyuşturucu satıcılarını yakalattı
Taksicinin dikkati İranlı uyuşturucu satıcılarını yakalattı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran uyruklu Z.G. (27), B.G. (44) ile A.G. ve M.R, merkez Yakutiye ilçesinde durdukları ticari taksi sürücüsü Vahit T’den kendilerini önce Erzincan’a sonra İstanbul’a götürmesini istedi.

YOLCULARIN PASAPORTLARINI İNCELEDİ

Vahit T, aradığı 155 Polis İmdat Hattı’ndan bu kişileri başka bir kente taşıması konusunda herhangi bir sorun olup olmayacağını sorduktan daha sonra yolcuların pasaportlarını inceleyip yola çıktı.

KULLANIM NOKTASINA GÖTÜRDÜ

Seyahat sırasında İran uyruklu şahısların hareketlerinden ve konuşmalarından şüphelenen Vahit T, aracını Aşkale yol dilekçe noktasına götürdü.  Vahit T, buradaki polislere aracındakilerin pasaportlarını verip, üst ve eşya aramalarının yapılmasını istedi.

Ekipler, yaptıkları aramada şüphelilerden B.G’nin üstünde preslenmiş 3 kilo 500 gram eroin buldu.

4 KIŞI TUTUKLANDI

Gözaltına alınan 4 kararsız, işlemlerin peşinde adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece “Uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan tutuklandı.

Taksi şoförü Vahit T, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aracına binen İran uyruklu şahısların, kendilerini önce Erzincan’a ardındaki da İstanbul’a götürmesini istediğini belirtti.

Taksicinin dikkati İranlı uyuşturucu satıcılarını yakalattı

“NE DEK PARA İSTİYORSAM VERECEKLERİNİ SÖYLEDİLER”

Yolda bu şahısların hareketlerinden şüphelendiğini anlatan Vahit T, şunları kaydetti: “İran uyruklu bu kişiler kendilerini istedikleri yere götürmem için bana ne değin para istiyorsam vereceklerini söyledi, ben de kabul ettim. Pasaportlarını kontrol edip telefonla fotoğrafını çektiğim bu kişilerle sonradan yola çıktık. Fakat yolda orta yaşlı kadının kesintisiz vücuduyla oynadığını ve yüzünün kızardığını ayrım edince bu durumdan şüphelendim. Herhangi bir güvenlik zaafiyetine niçin olmamak için bu kişileri karakol yerine güzergahım üzerindeki polis teftiş noktasına götürdüm. Buradaki polislere de araçtaki şahısların şüpheli hareketleri olduğunu ileterek pasaportlarını verdim. Polisler de yaptıkları aramada bu şahısların üstünde uyuşturucu buldu. daha sonra ekipler bana teşekkür etti.”

Taksicinin dikkati İranlı uyuşturucu satıcılarını yakalattı


Vahit T, tüm vatandaşların da aynı duyarlılığı göstermesi gerektiğini vurgulayarak, “Zehir taciri suçlular yakalandığı için çok mutluyum. Aynı durumla karşılaşırsam tekrar ihbar ederim. Çünkü bunlar insanları zehirliyor. Herkes benzer duyarlılığı göstermeli. Zehir tacirlerine fırsat vermeyelim.” dedi.