Taksiciler Odası kabul etmedi, çekiçle araçları parçaladı

Taksiciler Odası kabul etmedi, çekiçle araçları parçaladı
Taksiciler Odası kabul etmedi, çekiçle araçları parçaladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, cuma akşam saatlerinde İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası binası önünde meydana geldi.

BİRA ŞİŞESİ FIRLATTI

Taksicilik edebilmek için Oda’ya başvuru yapan, ancak gasp, göçmen kaçakçılığı, yaralama, uyuşturucu bulundurma suçlarından kaydı olduğu gerekçesiyle kendisine müsade verilmeyen M.Y.(38), binanın önüne geldi. Elindeki bira şişesini fırlatıp binanın camını kıran M.Y., daha sonra Oda’ya ait bir minibüs ve otomobilin de camlarını parçaladı.

Durumun bildirilmesi üstüne olay yerine gelen polis ekipleri, binada incelemelerde bulundu. İncelenen görüntülerde M.Y.’nin önce şişeyle Oda’nın camını kırdığı, sonra park halindeki bir otomobildeki kişilerden çekiç alıp araçlara saldırdığı görüntülendi.

ÖZGÜRLÜK BIRAKILDI

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 10 ay önce de benzer saldırıya uğramış, bir birey taşla binanın camlarını kırmıştı. İzmir Emniyet Müdürlüğü, 2 durum aralarında temas olup olmadığını devretmek üzere soruşturmayı genişletti. Son saldırıda M.Y.’nin takviye aldığı şahısların de kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığı belirtildi.

Taksiciler Odası kabul etmedi, çekiçle araçları parçaladı

Olayın ardından, Karabağlar İlçe Güvenlik Müdürlüğü ekiplerince yakalanıp gözaltına alınan M.Y., ifadesinin alınmasının arkasından özgür bırakıldı.

ODA BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, sabıkalıya, bağımlıya alıkoyma çabalarının doğruluğunun bu son hamle ile ortaya çıktığına işaret etti. Anık, sektörlerine öncülük eden ve Türkiye’ye örnek uygulamaları sebebiyle son dönemde gaye gösterildiklerini, fakat hiçbir saldırının kendilerini yıldıramayacağını belirterek, şunları söyledi: “İçişleri Bakanlığı’nın taksilere sene ardına kadar takılmasını gerekli tuttuğu kameralar ve araçlarımızın internet üzerinden çağrılmasını sağlayacak mobil aplikasyon hazırlığımız sebebiyle bir süredir hakkımızda karalama kampanyası yürütülüyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi meslek birliğiyle sabıkalıya, bağımlıya egzersiz izni vermememiz yüzünden de idrak operasyonları gerçekleştiriliyor. Saldırganın ve olay esnasında yanındakilerin bir firmaya ait taksilerde ara sıra çalıştıkları yönünde tespitler var. Sabıka nedeniyle çalışma izin belgesi verilmeyince Odamız hedef gücenmiş. Emniyetin bu hadiseyi kısa sürede tüm yönleriyle aydınlatacağına eminiz. Şu bilinmeli oysa; ne yaparlarsa yapsınlar bizi yolumuzdan çeviremeyecekler, ülke genelinde taksilerin eleştirilerin odağında olduğu şu dönemde iş saygınlığımızı ve hizmet kalitemizi yukarıya taşıma çabalarımızı engelleyemeyecekler.”