Suriyelilere eğlenceli dil eğitim

Suriyelilere eğlenceli dil eğitim
Suriyelilere eğlenceli dil eğitim
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de Suriyeli çocukların Türkçe öğrenmelerine yardım olan kütüphane görevlileri resimli eğlenceli kartlarla çocuklara gün içinde bolca kullanılan deyim ve atasözlerini örneklerle anlatıyor.

BÜYÜK ALAKA VAR

Türkçe dil etkinliklerine ülkelerinde meydana çıkan iç savaş sonucu Türkiye ’ye göç eden Suriyeli çocuklar da katılıyor. Rolyen ve Feride Muhammed kız kardeşler de bu öğrencilerden yalnızca ikisi.

Cemil Atlas İlköğretim Okulu 3. derslik öğrencisi Rolyen ile 5. sınıfta okuyan ablası Feride, Nafiz Gürman Kültür Merkezi ’nde yer alan Rasime Şeyhoğlu Kütüphanesi ’nde düzenlenen Türkçe dil etkinliklerine büyük alaka gösteriyor.

Muhammed kardeşler ayrı bir dil öğrenmenin yanı sıra ülke kültürüne özgü özdeyiş ve deyimleri de misal anlatımlarla anlamaya çalışıyor.

“AMACIMIZ EKSİKLİKLERİNİ ONARMAK”

Etkinlikle alaka data veren Rasime Şeyhoğlu kütüphane görevlisi Özgür Han, “Bu bölgede yaşamış çocuklarımızın dil bilgisi konusunda eksiklerini gördüğümüz için bu eğitimi vermeye başladık. O yüzden bu eğitimin derslerinde de çok yardımsever olacağını düşünüyoruz. Burada kendilerini mutlu ve güvende hissediyorlar. Bereketli vakit geçiriyorlar. Terimleri yazdırıyoruz bu onların yazma ve okuma kabiliyetlerini geliştiriyor. Amacımız çocukların okuma ve yazma konusundaki eksiklerini tamir etmek.” dedi.

Suriyelilere eğlenceli dil eğitim

“ZİYARETÇİ SAYIMIZ ARTIYOR”

16 mahallede yer alan Bayraklı Belediyesi kütüphanelerinin yaz aylarında da etkili şekilde çalıştıklarını ve öğrencilere takviye olunduğunu bildiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Kütüphanelerimize 7 ’den 70 ’e herkesin alaka göstermesi ve buralardan yararlanması bizi epeyce memnun ediyor. Herkes için kütüphane projesi zarfında kütüphanelerimizin teknoloji daha aşağı yapıları da güçlendi. Ziyaretçi sayıları her geçen gün artıyor. Türkiye ’ye örnek oluyor.” dedi.