Suriyeli Hristiyanlar YPG’ye tepkili

Suriyeli Hristiyanlar YPG'ye tepkili
Suriyeli Hristiyanlar YPG'ye tepkili
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haseke’deki AA muhabirinin bildirdiğine tarafından, YPG/PKK’nın işgalindeki Kamışlı ilçe merkezindeki onlarca Hristiyan, örgütün bu ayın ortasında Hristiyanlara ait iki okulu kapatmasını protesto için bir araya geldi.

Haseke’nin Kamışlı şehir merkezinde toplanan eylemciler, YPG/PKK göre kapatılan okullarının yeniden açılması için sloganlar attı.

TERÖRİSTLER HAVAYA ALEV AÇTI

YPG/PKK’lı teröristler, okullarının bitmiş açılmasını isteyen protestocuları dağıtmak için havaya alev açtı ama topluluk takriben bir saat süren eylemin arkasında dağıldı.

18 Ağustos’ta Haseke’deki kiliselerin başkan ve rahipleri, Kamışlı’da bir araya gelerek örgütün okullarını kapatmasının “kabul edilemez” olduğunu açıklamıştı.

YPG’NİN İDEOLOJİK MÜFREDAT DAYATMASI

Terör örgütü, işgal ettiği alanlarda yer alan okullarda, üç yıldır öğrencilere ırksa aidiyeti başlıca bölge militarist fikirler aşılıyor.

YPG/PKK, ilkokullarla başladığı ve geçen sene 9. sınıflara da uyguladığı müfredatı, bu sene 10. ve 11. sınıflarda da yaygınlaştırmaya hazırlanıyor.

Suriyeli Hristiyanlar YPG'ye tepkili

Çocuklarını terör örgütü propagandasından uzaktan tutmak isteyen veliler ise özel okullara yöneliyor. Ancak örgüt, bu okullara da dominant yaparak, tehdit ve kapatma yöntemine başvuruyor.

Terör örgütü, eğitim dayatmasını genişleterek, 10 Ağustos’ta Kamışlı’ya emrindeki Dirik ve Dirbesiye beldelerinde Süryani okullarını da kapatmıştı.

Suriyeli Hristiyanlar YPG'ye tepkili