Sümela Manastırı iyice hizmete açılacak

Sümela Manastırı iyice hizmete açılacak
Sümela Manastırı iyice hizmete açılacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, restorasyonu sürekli Türkiye’nin önemli inanç turizmi merkezleri arasında bulunan Trabzon’un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı’nı ziyaret etti.

Manastırdaki çalışmaları inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Mehmet Ersoy, restorasyona ve bundan sonraki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

“RESTORASYONU HER YERDE OLACAK”

Bakan Mehmet Ersoy, yapılan çalışmalarla önce manastırın dış bölümdeki taş akışının engellendiğinin altını çizerek, “Tehlikeli olan taşlar aşağıya alındı, birleştirme-yapıştırma yapılması gerekenler yapıldı. En son iç bölümdeki tehlikeli görülen kayalar da temizlendikten veya birleştirmek yapıldıktan sonra restorasyon her yerde olacak.” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEZON IYICE HİZMETE AÇILACAK”

Mehmet Ersoy, “Son toparlamaları yapıyorlar ve bu nedenle restorasyonun birinci kısmı her tarafta oluyor öyle ya da böyle. İkinci aşamada gaye, önümüzdeki sezona geliştirmek ama burası çok riskli bir alan, pozitif fazla yağış aldığı için çalışmayı da zorlaştırıyor, geciktiriyor. Görüldüğü gibi, kayaların üzerinde dağcılarla yapılan bir çalışma lakin hedefimiz bari önümüzdeki sezona geliştirmek, süre içinde netleşecek. Kışın yapılacak çalışmalarla, yağışlar da izin verirse tavan kısmı da bitmiş olacak restorasyonda ve önümüzdeki sezon ayrintilariyla hizmete açılacak.” diye konuştu.

Sümela Manastırı tamamen hizmete açılacak