Sokakta kurban kesene para cezası

Sokakta kurban kesene para cezası
Sokakta kurban kesene para cezası
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kadar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu cins faaliyetleri yapanlara, kesime uygun alanlarda zorunlu önlemleri almayanlara 232 lira suç oluşturan verilecek.

YASAKLARA UYMAYAN TESİSLERE 58 BİN LİRA CEZA

Kurban kesim yerlerinde, yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere 58 bin 351 lira, konutlara da bin 450 lira ceza uygulanacak.

Bakanlık, Kurban Bayramı boyunca kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlere karşı toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için uyardı.

Bu kapsamda, 19 Haziran’da Devlete Ait Gazete’de yayımlanan “2018 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Beyanname”de bulunan kurallar hatırlatıldı.

BELEDİYELERDEN IZIN ALMIŞ KESİM YERLERİNDE KESİLECEK

Buna kadar kurbanlık hayvanlar, belediyelerden alıştırma izni almış mezbaha ile Kurban Hizmetleri Komisyonları ’nın belirlediği kesim yerlerinde Kasaplık Belgesi ya da Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kursları ’ndan küskün “Kurs Bitirme Belgesi” olanlar göre, köylerde ve muhakkak kesim yeri bulunmayan diğer yerlerde ise kendi bahçelerinde usulüne yerinde ve çevreye hasar vermeyecek şekilde ehil kişilerce kesilebilecek.

ATIKLARI BELEDİYE TOPLAYACAK

Kurban kesim yerlerinden kaynaklanacak atık suların aracısız olarak alıcı ortama verilmesinin engellenmesi, kurban kesiminden kaynaklanan işkembe ve hayvan dışkıları gibi atıkların belediyelerce uygun şekilde toplanmasının sağlanması, öteki sanki atıkların sızdırmaz, dayanıklı yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara, torba hacminin üçte ikisini geçmeyecek şekilde konulması ve gerektiğinde ikincisi kullanarak, ağzı en ince ayrıntısına kadar kapatılıp, belediye temizleme ekiplerine teslim edilmesinin sağlanması istendi.

Kurban kesim yerlerindeki kan ve diğer atıkların herhangi bir çevre kirliliğine sebep olmaması için zorunlu önlemlerin alınması gerektiğine de dikkat çekici edildi.

AÇIK ALANLARDA KESİM YAPANLARA 232 LİRA SUÇ OLUŞTURAN

Vatandaşlardan kurban satmak ve kesim yerlerinden kaynaklanan ve çevre kirliliğine sebep olabilecek olumsuzluklara mahal verilmemesini isteyen Bakanlık kadar, park, bahçe, cadde, cadde, yapı önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu cins faaliyetlerde bulunanlarla, kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 232 lira canice kesileceği, kurban kesim yerlerinde, yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere 58 bin 351 lira cinayet kesileceği uyarısı yapıldı.