Şoför uyuyunca otobüs kaza yaptı, yolcular mağdur oldu

Şoför uyuyunca otobüs kaza yaptı, yolcular mağdur oldu
Şoför uyuyunca otobüs kaza yaptı, yolcular mağdur oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Ağustos akşamı saat 02.30 sıralarında, İzmir Dikili ’den İstanbul ’a seyreden Ulusoy firmasına ait içinde 41 yolcunun bulunduğu otobüs, iddiaya göre sürücüsünün Balıkesir ’de uyuması sonucu, şarampole yuvarlandı. İki takla atan otobüs, ters pozisyonda durdu. Yaralılar takriben 1.5 kilometre uzaklıktaki Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Güya kaza, Ulusoy firmasının Kurban Bayramı yoğunluğu sebebiyle şoförlerini günde 18 saat gibi uzun bir süre çalıştırması nedeniyle meydana geldi.

EŞİNİN BOYUN OMURLARINDA KAYMA VE KIRIK OLUŞTU

Kaza sırasında otobüste eşi ve kızı bulunan Volkan Yılma adlı kişi Ulusoy firmasının olay ardından kendilerine destek olmadığını belirterek şikayetçi oldu.

Kızının kazayı minik sıyrıklarla atlattığını söyleyen Yılma, eşinin boyun omurlarında kayma ve kırık oluştuğunu belirtti.

‘FİRMA YETKİLİLERİ İLGİLENMEDİ’

Hastaneye firmadan sadece bir yetkilinin gelip bir takım bilgiler alıp gittiğini iddia eden Volkan Yılma, firmaya ‘eşinin ameliyat olması gerektiğini, ve doktorun bu ameliyatı Balıkesir ’de ya da İstanbul ’da yaptırabileceklerini söylediğini’ ifade etti.

Şoför uyuyunca otobüs kaza yaptı, yolcular mağdur oldu

“HASTANELER YÜKÜMLÜLÜK ELDE ETMEK İSTEMEDİLER”

Bambaşka bir hastaneye eşinin sevkedilmesini isteyen Yılma, “Dünyanın en zorlama işlerinden bir adam başına şehirlerarası hasta transferiymiş. Öncelikle hastayı istediğiniz hastaneye sevkettirebilme gibi bir lüksünüz yok. Mutlaka sevkeden ve hastayı kabul eden doktorların kendi arasında anlaşması gerekiyor, buna göre sevk ettirebiliyorsunuz.” dedi.

Şoför uyuyunca otobüs kaza yaptı, yolcular mağdur oldu

“HASTANEYİ VE TRANSFERİ SİZ BULUN”

Hastane bulgu ve aktarma konusunda yaşadıkları sorunu aşamayan Volkan Yılma, firmanın çağrı merkezini arayarak yardım istedi. Uzun uğraşları ile 1 saat daha sonra hastaneye bir yetkilinin geldiğini söyleyen Yılma,“Kendisinden aldığımız yanıt, ‘Siz hastaneyi bulun kendinizi transfer ettirin. Biz Ulusoy olarak sizin masraflarınızı karşılayacağız nasıl olsa koltuk sigortamız var.’ şeklinde oldu. başkaca bir takviye göremedik.” biçiminde konuştu.

Kendi çabasıyla hastane ve aktarma hizmetini bulduğunu gösteren hasta yakını, Eşimin ameliyat olduğu akşam Halkla İlişkiler Müdiresini aradım. ‘Siz nasıl insanlarsınız keza eşimi ve kızımı öldürüyordunuz, hemde ne arayıp nede soruyorsunuz.’ dedim. Aldığım yanıt ‘Genel Müdürümüz yolda, sizi bilhassa hastanede ziyaret etmek istedi.’ oldu.” dedi.

Şoför uyuyunca otobüs kaza yaptı, yolcular mağdur oldu

“KAZALARDA YOLCULARIN YANINDAYIZ DİYEREK GİTTİLER”

Bu görüşme sonrasında sözde, hastaneye geleceği söylenen yetkili günlerce hastaneye gelmedi ve hatta telefonlara deha çıkmadı. Sonrasında ise Voklan Yılma’nın çalıştığı ofise gelerek, ‘Ulusoy firması olarak daha önce bu müşteri kazalarda yolcuların yanına olduklarını, patronları ile görüşüp geri döneceğini’ söyleyerek gitti.

VALRİ DE KAYBETTİLER

Yılma, kazanın üzerinden günler geçmesine karşın hala valizlerinin bile teslim edilmediğini, arayıp ‘Sizin valiziniz ne renkti, markası neydi’ gibi soruların sorulduğunu, en sonunda da valizleri kaybettiklerinin ortaya çıktığını söyledi.

“MALI GÜCÜNÜZ YOKSA CANINIZ YALNIZCA ALLAH’A ITIMAT”

Volkan Yılma, Ben hayatımda bu kadar yalancı, pervasız ve eksik halk görmedim ve işin gülünç tarafı bu alıcı adamların çalıştığı firmalara günde belki binlerce kişinin canını emanet alıyorlar ve kimbilir sizlerin ve bizlerin bilmediği kaç kaza oluyor. Özet Olarak, eğer çevreniz ve parasal gücünüz değil ise bu tip bir kaza durumunda canınız yalnızca allaha emanet, umarım kimsenin başına böyle birşey gelmez fakat yaşamanız durumunda kendinizden başka yardımcınız yok arkadaşlar bilin istedim.” ifadelerini kullandı.

Yılma hem işyeri ile birlikte, uyuyarak 41 kişinin hayatını tehlikeye atan şöför hakkında da yasal işlemleri başlatacaklarını belirtti.