Sneijder ’e Ihtişamlı Veda!

Sneijder ’e Ihtişamlı Veda!
Sneijder ’e Ihtişamlı Veda!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray ’ın unutulmaz isimlerinden Wesley Sneijder, milli takım kariyerine nokta koydu.

Wesley Sneijder, 2020 UEFA Avrupa Kupası Elemeleri için hazırlıklarına sürekli Hollanda’nın, Johan Cruijff Arena Stadı’nda Peru ile karşılaştığı özel karşılaşmaya ilk 11’de başladı.

Ulusal forma ile son müsabakasını oynayan 34 yaşındaki yıldız, takımın kaptanlığını da yaptığı mücadelede 61 dakika sahada kaldı ve büyük alkışlar eşliğinde oyundan alındı.

53 bin 748 taraftarın izlediği maçın ilk devresinde Pedro Aquino’nun 12. dakikada attığı golle Peru 1-0 öne geçti ve ilk sözde bu skorla sona erdi. İkinci devreye çabuk başlayan Hollanda, Memphis Depay’ın 60 ve 82. dakikada kaydettiği gollerle skoru 2-1 ’e getirdi.

Beşiktaşlı yıldız Ryan Babel’in de forma giydiği mücadelede kalan dakikalarda diğer gol sesi çıkmadı ve Hollanda karşılaşmayı 2-1 şampiyon bitirdi.

Sneijder, karşılaşmanın arkasında Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) kadar kendisi için hazırlanan seremonide yaptığı konuşmada duygu doymuş anlar yaşadı.

Tecrübeli 10 numara, “Ulusal takımda fazla güzel anlar yaşadım. Birlikte oynadığım oyunculara ve hayranlarıma çok teşekkür ediyorum. KNVB’ye böyle bir kısmet sunduğu için hem teşekkür ediyorum. Keyif aldım ve galip geldiğimiz için mutluyum.” şeklinde konuştu.

Ailesi ile beraber stadyumda tribünleri selamlayan yıldız oyuncuya taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Hollanda Milli Takımı formasını en fazla giyen oyuncu unvanına sahip olan Sneijder, milli formayı ilk önce Portekiz’e karşı 2003 yılında oynanan hazırlık maçında giydi. 134 defa ulusal formayı sırtına geçiren Sneijder, bu karşılaşmalarda 31 gol kaydetti.

Yıldız orta saha, 3 ’er defa Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’na katıldığı milli takımı ile 2010 FIFA Dünya Kupası’nda 2. ve 2014 FIFA Dünya Kupası’nda ise 3. olmuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için altında kaydırın.