Sizi gezdirecek meslekler

Sizi gezdirecek meslekler
Sizi gezdirecek meslekler
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aybüke SENGİR / email protected

Gezerken bir yana da para kazanabiliyor almak bir çoğumuzun hayalini süslüyor pek yok mi? Şöyle ki, çoğumuzu zorlayan, gezi edebilmenin önünde bir engel olarak duran konu; seyahat ederken nasıl para kazanılacağı hakkında pek bir fikrimizin olmaması. Birbirinden cazibeli yeni cins mesleklerde ayrıca yolculuk ayrıca de ticaret bir arada yürüyor. İşte dünyayı gezerek havalı bir kariyer yapabileceğiniz ve geze geze çok para kazanabileceğiniz milenyum meslekleri…

LEZZET, YOLCULUK, PARA: GURMELİK

Dünya mutfaklarına olan bir ilginiz varsa, bunu dünyanın en prestijli en seyahatli ve en kazançlı mesleği gurmelikle değerlendirebilirsiniz. Gurmelik hobi mi meslek mi diye tartışıladursun, siz erken davranıp ağız tadı tadı bilginizi konuşturabilirseniz dünyaca ünlü bir gurme olmanız lahza meselesi.

1 yıllık bir gastronomi eğitimi sonrası Peru, Brezilya ve Japonya’yı aylarca tavaf ederek yepyeni aromalarla, benzersiz lezzetlerle, binbir değişiklik sos ve baharatla tanışabilirsiniz.

Sizi gezdirecek meslekler

SEYAHAT BLOGGERLIĞI

Elalem ne deri bir kenara bırakıp sırt çantanız, umutlarınız ve kameranızla yollara düşebilir; 20 dakikada kuracağınız bir blogla şayet de fenomen olabilirsiniz. Antarktika’da kopan buz kütlesine tüneyip Youtube yayınları yapabilir, Hindistan tapınaklarında egzotik törenlere katılabilir, Myanmar’daki muson yağmurlarını yazdığınız içerikle seyahat bloggerları arasında baş köşeye yerleşebilirsiniz.

Sizi gezdirecek meslekler

PARFÜMÖRLÜK DE GEZDİRİYOR

Kimyaya olan ilginizi niçin parfümörlükte değerlendirmeyesiniz. Mühendis olmanız da koşul değil; Paris’te 6 aylık bir sertifika programı sonrası yaratıcılığınızı ve alıngan burnunuzu kullanıp yılın 9 ayını seyahat ederek geçirebilirsiniz. Parfümörlüğe adım atıp birçok parfümörün düş ettiği gibi Kore’ye gitmeyi deneyebilirsiniz. Kore’nin milli çiçeği Mugunghavot’ları toplayıp emsalsiz bir esans yaratabilirsiniz.

Sizi gezdirecek meslekler

Rio de Janeiro’nun meşhur botanik parklarında özel izinle bir dolu egzotik bitki özü keşfedebilir; Cape Town Kirstenbosch Botanik Parkı’nda bulacağınız çarpıcı Afrika notalarını yaratacağınız parfümlere taşıyabilirsiniz. Dönüşte Cenevre’deki dünya koku atölyelerine katılabilir; Paris’te düzenlenen parfüm dizaynı yarışmalarında derece alabilirsiniz örneğin, nasıl hafıza?

UÇUŞ HOSTESİ OLUN GÖRMEDİĞİNİZ YER KALMASIN

Çevreniz size her zaman kibar silüetinizden, düzgün diksiyonunuzdan, genel kültürünüzden bahsediyorsa hiç paldır küldür uçuş hostesliğine başvurun. Temel eğitiminiz sonrası birincil uçuşunuza çıktınız mı, tüm yılı uçarak geçiren, görülmedik yer bırakmayan bir gezginsiniz artık.

Sizi gezdirecek meslekler

Emrindeki basınç ve tempo birazcık yoracak fakat, herkes plazalarda dirsek çürütürken siz bir aylık uçuş planında Dubai Alışveriş Festivali’ne katılabilir, Hamburg Otomotiv Fuarı’nı gezebilir, Londra’dan vintage ürünler satın alabilir, Bangkok Patpong’da gece yaşamını deneyimleyebilirsiniz. Dönüşte ise Endonezya Java Adası’nda Ijen Yanardağı’nı fotoğraflayabilir ya da Filipinler’in Sagada Kasabası’nda adrenalin dolu maceralara atılıp sınırlarınızı zorlayabilirsiniz, hiç kötü değil yok mi.

TUR REHBERİ OLUN

Hem ziyarete gitmek ayrıca para dendiği zaman akla gelen birincil iş şayet de tur rehberliği. Tur şirketlerini araştırıp, gitmek istediğiniz yerdeki şirketlerden birini seçebilirsiniz. Mesela bu sene Darı ’a gitmek istiyorsunuz, yapmanız gereken bu konuda yabancı dil bilgisine sahip edinmek. Tur rehberliği yerine getirmek istediğiniz bölgeye daha evvelden gitmiş olmanız ise en kayda değer nokta. Fakat birçok şirket bunu bir mecburiyet olarak görmüyor. Tanıdık Olmayan dilinizi iyi bir şekilde kullanabiliyorsanız, bu meslek tamamdır.

Sizi gezdirecek meslekler

CRUİSE GEMİSİNDE ÇALIŞIN

Cruise gemisinde amaçlamak için natürel kaptan almak şart değil. Yüzen şehirler adını verebileceğimiz bu kocaman gemilerde aşçı da olabilirsiniz, garson da, barmen de. Dünyayı gezerken diğer taraftan üzerine şahane paralar kazanıyorsunuz. Azıcık yabancı dil, hizmet sektöründe iyi referanslar, azıcık da tecrübe. Üzerine yapılan mülakatta bol miktarda güleryüz, bir tutam özgüven, işte bu dek.

Sizi gezdirecek meslekler