Sivas Kongresi için Taksim’de merasim düzenlendi

Sivas Kongresi için Taksim'de merasim düzenlendi
Sivas Kongresi için Taksim'de merasim düzenlendi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas Kongresi ’nin 99 ’uncu yılı etkinlikleri çerçevesinde Taksim ’de Cumhuriyet Anıtı ’na çelenk bırakıldı. Törene Avcılar Belediye Başkanı ve Sivas Konfederasyon Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ve Sivas konfederasyonuna alt dernek başkanları katıldı.

Sabahleyin saatlerinde Taksim Meydanı ’nda bir araya gelen grup Sivas Kongresi kahramanları için İstiklal Marşı ve Hürmet duruşunun ardındaki, Taksim Cumhuriyet anıtına Dr. Handan Toprak Benli öncülüğünde çelenk bırakıldı. Avcılar ’da “Sivas Kongresi ’nin 99 ’uncu Yılı” onuruna verilecek resepsiyon ile anma etkinlikleri devam edecek.

“BÜYÜK BİR GURURLA BURADAYIZ”

Sivas Konfederasyonu Başkanı ve aynı zamanda Avcılar Belediye Başkanı olan Dr. Handan Toprak Benli yaptığı konuşmada 4 Eylül ruhuna uyarı çekerek, “Atatürk ’ün Samsun ’dan başlattığı Ulusal Uğraş ’de en kayda değer adımı olan Sivas Kongresi; Anadolu ’da emperyalizme ve işgale aleyhinde büyük bir mücadelenin en büyük örnekleri arasındadır. Atatürk ’ün bu mücadelesi bizlere bıraktığı en büyük mirastır ve bu uğraş günümüzde de devam etmektedir. Ulu önder; Sivas ’ın vatansever ve yurtsever insanına güvenerek, Cumhuriyetin temellerini burada atmıştır. Manda ve himaye ilk defa Sivas ’ta ret olunmuştur. Ulusal sınırlar içinde vatanının katiyen bölünmeyeceğini, parçalanmayacağına aleyhinde en büyük ses Sivas ’ta yükselmiştir. Sivas Konfederasyonu olarak 4 Eylül Sivas ruhu ile aradan geçen 99 yılın arkasında bu değerlerimizle büyük bir gururla buradayız. Ilk Olarak Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, 4 Eylül Sivas Kongresi kahramanlarını, şehitlerimizi saygı ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.