Sisi’den Bahreyn’de İran toplantısı

Sisi'den Bahreyn'de İran toplantısı
Sisi'den Bahreyn'de İran toplantısı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin ve Özbekistan’ı da kapsayan Asya turu dahilinde Bahreyn’e gelen Sisi, başkent Manama’da Kral Bin İsa ile görüştü.

ŞİKAYETLERİ VAR

Mısır Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya tarafından, Sisi ve Bin İsa gerçekleştirdikleri görüşmede, İran’ın müdahaleleriyle çaba etmek ve Hürmüz ile Babu’l Mendeb boğazlarında deniz ulaşımının tehlikesiz bir şekilde yapılabilmesi için Arap dünyasının birlikte hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Taraflar, terörle mücadelede iş birliğinin artırılması ve bir takım alan ülkelerinde yaşanan krizlerin siyasi yollardan çözümü için uluslararası camianın mücadele sarf etmesi gerektiği konusunda zihin birliği içinde olduklarını vurguladı.

Sisi görüşmede, Körfez ülkelerinin emniyet ve istikrarının bozulmasına müsaade etmeyeceklerini, Körfez’in güvenliğinin Mısır’ın güvenliğinin bir parçası olduğunu kaydetti.

İRAN VE ABD’NİN TEHDİTLERİ SÜRÜYOR

Bahreyn haber ajansı BNA’nın haberinde ise Kral Bin İsa’nın görüşmede, Arap ülkeleri arasında iş birliğinin artırılmasının önemine dikkati çektiği bilgisi verildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 25 Temmuz’da Kızıldeniz’de Suudi Arabistan Ulusal Taşıma Şirketi’ne ait herkes iki milyon varil ham petrol taşıyan iki geminin Husiler kadar gaye alındığını açıklamış ve Babu’l Mendeb Boğazı’ndan petrol nakliyatını geçici olarak durdurmuştu.

Tahran yönetimi ise ABD’nin yaptırımları doğrultusunda petrol ihracatı yapmasına izin verilmemesi durumunda Hürmüz Boğazı’nı kapatma tehdidinde bulunmuştu.