Şırnak’ta firari elektrik gerilimi

Şırnak'ta firari elektrik gerilimi
Şırnak'ta firari elektrik gerilimi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürlüğü ekipleri, firari elektrik kullananları tespit etmek üzere 4 bin 500 nüfuslu Görümlü beldesine gitti.

Jandarma ekiplerinin de eşlik ettiği teftiş uygulamasında, DEDAŞ ekipleri sabahleyin saatlerinde beldenin bir kısmındaki çalışmalarını tamamladıktan daha sonra öğlen saatlerinde Yukarı Görümlü kesimine gitmek istedi.

100 KIŞI SALDIRDI

Beldeye dışarı giden yol üstünde toplanan ve ekiplerin tescil dışı elektrik kullanımını belirlemesini engellemeye çalışan yaklaşık 100 birey, ekiplerin önünü kesip, taşlarla saldırdı.

HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Jandarma araçlara hasar veren  grubu önlemek için havaya ateş açtı, TOMA’lardan tazyikli su ile müdahale edildi.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Olayla ilgili DEDAŞ’tan yapılan yazılmış açıklamada, engellemeye rağmen beldeye ekiplerin girmeye çalıştığı belirtilerek, “DEDAŞ ekipleri, jandarmalara karşın bu gurubun taşlı saldırısına uğradı. Ortalık aniden savaş alanına dönerken, kalabalığın aralarında kalan bir takım araçlar atılan taşlar ve tekmeler sonunda neredeyse hurdaya döndü. Jandarmalar, kalabalığı ama havaya alev ederek durdurabildi. Büyük bir kısmet sonucu ekiptekilerden yaralanan olmadı. Beldeye getirilen jandarmaya ait TOMA ise toplanan kalabalığı, tazyikli su sıkarak dağıttı.

Şırnak'ta kaçak elektrik gerilimi


431 ABONELİ, 400’Ü AŞKIN ABONESİZ KULLANICI

Yaşanan stres sebebiyle 431 aboneli kullanıcının yanına 400’ü aşkın abonesiz kullanıcının bulunduğu beldedeki saptama çalışmaları şimdilik durdurulurken, emniyet önlemlerinin alınmasının ardından çalışmalara tekrar başlanacak. Kısa süre önce de Batman’ın Balpınar beldesine firari elektrik kullanımını önleyecek olan Dicle Elektrik yatırımının gerçekleştirilmesini alıkoymak isteyen belde sakinleri, jandarmaya mukavemet edince biber gazı, tazyikli su ve plastik mermilerle dağıtılmışlardır” denildi.

Şırnak'ta kaçak elektrik gerilimi

Şırnak'ta kaçak elektrik gerilimi

Şırnak'ta kaçak elektrik gerilimi