Şirketi Konkordato Ilan Eden Okan Kurt’un Avukatından Birincil Yorumlama: Tüm Borçları Ödeme Niyetindeyiz

Şirketi Konkordato Ilan Eden Okan Kurt'un Avukatından Birincil Yorumlama: Tüm Borçları Ödeme Niyetindeyiz
Şirketi Konkordato Ilan Eden Okan Kurt'un Avukatından Birincil Yorumlama: Tüm Borçları Ödeme Niyetindeyiz
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borçlarından dolayı evine haciz gelen ve şarkıcı eşi Demet Akalın’dan boşanan Okan Kurt’un aile şirketi dün konkordato duyuru etmişti. Okan Kurt’un avukatı Şenol Çilek, müvekkilinin hissedarı olduğu şirketin borçlarının yapılandırılarak ödenme niyetinde olunduğunu söyledi.

“KONKORDATO İÇİN GEÇİCİ MÜHLET VERİLMİŞTİR”

Okan Kurt’un avukatı Şenol Çilek, müvekkilinin hissedarı olduğu Martaş Şirketler Grubu ile ilgili hesaplı buhran yaşandığını ve bu yüzden Mersin Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato talebinde bulunduklarını belirterek, “Yapılan ön çözümleme neticesinde mahkeme kadar konkordato için geçici mühlet verilmiştir.

“OKAN KURT, BORÇLARI YAPILANDIRARAK ÖDEME NİYETİNDEDİR”

Bilindiği üzere konkordato talebi şirket ve kişilerin borçlarının yapılandırılarak ödenmesi esası üzerine yerleşmiş olup, temel amaç borçluların borcunu ödeyebilme kabiliyetinde olması, alacaklıların alacaklarını tahsil edebilme esasıdır. Müvekkillerim konkordato boyunca bütün borçlarını yapılandırarak, ödeme kabiliyeti ve niyetindedir” dedi.

“MÜLK KAÇIRDI’ HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

Birtakım haberlerde Okan Kurt’un mülk kaçırdığına yönelik iddialara da yanıt veren Çilek, “Basında çıkan müvekkillerimin mülk kaçırdıkları yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı, bu durumun konkordato müessesesinin ruhuna tutarsız olduğu hususu kamuoyunun bilgisine arz ederiz” ifadelerini kullandı.

OKAN KURT’UN ŞİRKETİ KONKORDATO BILDIRI ETTİ

Okan Kurt ve ailesi, sahip olduğu Martaş Lojistik’e emrindeki TIR’lara haciz konulması üzerine dün konkordato ilan etmişti. Mahkemeden Okan Kurt ile ilgili 3 ay mühlet kararı verilmişti. Şirkete ise Abdurrahman Karakaş, Ali Dursun Koç, Hukukçu Av. Gürkan Ahmet Gençkaya konkordato komiseri olarak atanmış, şirkete karşın haciz işlemi yapılmamıştı.

Demet Akalın'ın Eski Eşi Okan Kurt da Konkordato İstediDemet Akalın’ın Eski Eşi Okan Kurt da Konkordato İstedi