Sınavsız ikinci üniversiteye kimler başvurabilir

Sınavsız ikinci üniversiteye kimler başvurabilir
Sınavsız ikinci üniversiteye kimler başvurabilir
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ölçme Seçme ve Atama Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), koyma sonuçlarını önceki gün adaylara duyurdu, binlerce öğrenci üniversiteli olma heyecanını yaşadı.

ÜNİVERSİTEYE SON KAYIT 7 EYLÜL’DE

Atama sonuçlarının açıklanmasından sonra öğrencileri kayıt maratonu bekliyor. 3 Eylül Pazatesi başlayacak arşiv, 7 Eylül Cuma günü sona erecek.

SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE

ÖSYM ’nin Yüksekögretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ’nda yer alan üniversitelerde hâlen ögrenci olan veya bu programlardan mezun olanlar sınavsız ikinci üniversiteki okuyabilirler.

ARANAN ŞARTLAR

İşte ÖSYM’nin ikinci sınavsız ikinci üniversiteyi okumak isteyen öğrencilerde aradığı kriterler…

Yükseköğretim Kuurlu (YÖK) denkliği olmayan yurt dışındaki bir üniversitenin herhangi bir ön lisans/lisans düzeyindeki programlarında öğrenci ya da mezun olanlar, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinin lisans / önlisans programlarından herhangi birinde öğrenci olanlar kayıt olamazlar.

Herhangi bir üniversitenin lisans düzeyindeki programlarında belirtilen/mezun olanlar, kayıtlı/mezun oldukları aynı programa kayıt olamazlar.
(Mesela, İktisat programı öğrencileri/mezunları, İktisat programına tescil yaptıramazlar)  Ön lisans ögrencileri/mezunları lisans programlarına kayıt olamazlar.

Sınavsız ikinci üniversiteye kimler başvurabilir

SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTEDE ASKERLİK DURUMU

Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına tescil yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.

Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılacaktır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamayacaktır.

Açıköğretim programlarına tescil yaptırdıktan sonradan örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dahil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanacaklardır.

Sınavsız ikinci üniversiteye kimler başvurabilir