Sınavsız ikinci üniversite için arşiv başlıyor

Sınavsız ikinci üniversite için arşiv başlıyor
Sınavsız ikinci üniversite için arşiv başlıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Üniversitesi (AÜ ) Açıköğretim Fakültesi Mevlana Şubesi Müdürü Orhan Kaya, bir örgün programda belirtilen ya da herhangi bir önlisans veya lisans programından mezun olanların sınavsız ikinci üniversitekapsamında istedikleri bir programa kayıt yaptırabildiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERE İKİNCİ ÜNİVERSİTE ŞANSI

Orhan Kaya, “Çok kendi isteğiyle tescil yaptırdığı örgün bir programda okuyan, gerçekten bir mesleği olan lakin çalıştığı alanı başkalaşmak isteyen, hobisi ya da ilgi duyduğu alan doğrultusunda akademik bilgi almak isteyenler ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi açıköğretim sistemine yöneliyor. Milletvekili, avukat, mühendis, hekim, hoca, asker, akademisyen, ev kadını, üniversite öğrencisi, emekli gibi çok bambaşka profiller açıköğretim öğrencisi oluyor” dedi.

SON KAYIT 21 EYLÜL

Orhan Kaya, “Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemindeki ön lisans/lisans programlarından birine, herhangi bir yükseköğretim kurumunun önlisans programından mezun olan ya da okuyan öğrenciler ise açıköğretim sistemindeki önlisans programlarından birine tescil yaptırabiliyor. Kayıtlar 11 Eylül ’de başlayacak, 21 Eylül ’de sona erecek” diye konuştu.