Siirt’te magandalar 10 kişiyi yaraladı

Siirt'te magandalar 10 kişiyi yaraladı
Siirt'te magandalar 10 kişiyi yaraladı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurtalan ilçesine emrindeki Kayabağlar köyündeki bir düğünde silahlar ateşlendi. Magandaların havaya alev atması sonucu elektrik hattında kopma yaşandı.

10 KIŞI YARALANDI

10 kişinin yaralanmasına niçin olan yüksek gerilim hattının kopmasıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, silahla havaya alev açılması yüzünden elektrik hattının koptuğu belirtildi.

Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamada, Kayabağlar köyünde 31 bin 500 volt enerji yüklü olan orta gerilim elektrik iletim hattının kopmasına, düğüne katılan bazı kişiler tarafından havaya ateşli silahla alev edilmesinin sebep olduğu bildirildi.

Siirt'te magandalar 10 kişiyi yaraladı

ENERJİ KESİLEREK KURTULDULAR

Enerji nakil hattının aşağı yapılan düğün töreni esnasında havaya açılan ateş sırasında mermi isabet eden orta gerilim hattına ait telin koparak altında yer alan insanların üzerine düştüğüne yer verilen açıklamada, şöyle denildi:
“31.500 volt elektrik yüklü olan orta gerilim hattı koparak düğündeki insanların üzerine düşmüştür. İletim hattının yere, dolayısıyla insanlara bağlantı etmesi ile birlikte koruma sistemi devreye girmiş ve bütün hatta enerji anında kesilmiştir. Fakat birincil bağlantı sırasında bir takım vatandaşlarımız yaralanmışlardır. Bu hattan elektrik bölge 22 yerleşim biriminden 21’ine kısa süre içerisinde baştan enerji verilmiştir. Olayın yaşandığı Kayabağlar köyüne ise aralıksız adli tahkikat sona erdiğinde kopan geçirgen yenilenecek ve ardından elektrik enerjisi verilecektir. Yaşanan olayda yaralanan vatandaşlarımıza acele şifalar diliyoruz. Daha önce de şirketimiz göre öbür vesilelerle elektrik iletim hatlarının bulunduğu yerlerde ne amaçla olursa olsun havaya ateş edilmemesi gerektiği yönünde uyarılar yapılmıştı. Bu vesile ile aynı uyarılarımızı yineliyoruz.”

Siirt'te magandalar 10 kişiyi yaraladı