Sigara içmeyerek biriktirdiği parayla tatile çıkacak

Sigara içmeyerek biriktirdiği parayla tatile çıkacak
Sigara içmeyerek biriktirdiği parayla tatile çıkacak
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sigara kullanmaya 13 yaşında başlayan 38 yaşındaki Bekir Evcioğlu, çocuklarının isteği üstüne günde 2 paket içtiği sigarayı vazgeçme kararı aldı. Her gün daha önce sigara satın edinmek için harcadığı parayı bir bidon içerisine koymaya başladı.

“ÇOCUĞUM FENA KOKTUĞUMU SÖYLEDİ”

Birinci yılın bitiminde bidonu açan Evcioğlu 7 bin 200 TL biriktiğini fark etti. Sigarayı bıraktıktan sonradan somut ve afiyet açısından kayıplarını görmek için kumbarada para biriktirmeye karar verdiğini anlatan Evcioğlu, “Jurnal iki paketten fazla sigara içiyordum. Çocuğum kötü koktuğumu bu yüzden yanımda durmayacağını söyledi. O gün sigarayı bıraktım. Bıraktıktan sonradan ne dek kaybımın olduğunu merak ettim. Maddesel ve sıhhat açısından zararımı test etmek istedim. Bunun için kumbara yaptım.

Sigara içmeyerek biriktirdiği parayla tatile çıkacak

“EKSTRADAN PARA İLAVESİ YAPMADIM”

Günlük iki paket sigara parasını her akşam eve gittiğimde kumbarama atıyorum. Büyük Kasaba dışına çıktığım zamanlarda, eve döndüğümde büyük kasaba açık havada kaldığım süre boyunca atmadığım parayı toplu olarak kumbaraya atıyorum. Kumbaramı bir yıl boyunca açmadığım gibi ekstradan da para ilavesi yapmadım.” dedi.

Birincil para biriktirmeye karar vermesinin üzerinden bir sene geçmesinin arkasından kumbarasını açtığını ve üzüldüğünü bildiren Evcioğlu, “Kumbaramı ilk açtığımda içerisinden çıkan paraları görünce keza sevindim ayrıca de üzüldüm. Sigara içsem bu para benim zararıma olacaktı. Ben bu parayı biriktirerek değerlendirdim. Sigara içenlerin de bırakmasını istiyorum. Biriktirdiğim bu para ile ailemle güzel ve batmış batmış bir tatil yapacağım.” diye konuştu.