SGK Düğmeye Bastı! Emekli Bağ-Kur’lulara Beceriksiz Ödenen Maaşlar Toplu Verilecek

SGK Düğmeye Bastı! Emekli Bağ-Kur'lulara Beceriksiz Ödenen Maaşlar Toplu Verilecek
SGK Düğmeye Bastı! Emekli Bağ-Kur'lulara Beceriksiz Ödenen Maaşlar Toplu Verilecek
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Emniyet Kurumu (SGK), kayıtlarında bulunan emekli Bono-Kur’lulara verilen maaşlarda sehven oluşan eksiklikleri tamir etmek için düğmeye bastı.

YETKISIZ ÖDENEN MAAŞLAR TOPLU ÖDENECEK

Bu kapsamda emeklilerin maaş dosyalarının bitmiş tarandığı öğrenildi. Analiz sonucunda yetkisiz ödeme yapıldığı belirlenen Bono-Kur’lulara bu paralar iade edilecek. Ücret düzeltilecek, geriye doğru dönük beceriksiz ödenen tutarlar da toplu olarak verilecek.

YANLIŞLIĞI BİLDİRDİLER

2009 yılında emekli olan bir Senet-Kur’luya şimdiye kadar bin 305 lira eksik yatırıldığını tespit eden SGK, bu vatandaşa toplu olarak ödeme yaptı. Saptama ettiği eksiklikle ilgili vatandaşa bir yazı da gönderen SGK, “Kurumumuzca bağlanan ihtiyarlık aylığınızla birikmiş aylık tutarlarınızın maaşınızı aldığınız banka şubesine ödenmesi için direktifler verilmiştir.

TAHVIL-KUR’LULARIN SAYISI 700 BİN

T.C kimlik numaranızı gösterir nüfus hüviyet cüzdanınızla birlikte ilgili banka şubesine müracaatınız halinde laf konusu tutar tarafınıza ödenecektir” biçiminde veri verdi. SGK’nın taramasını yaptığı Bağ-Kur’lu sayısının 700 bin birey olduğu bildirildi.