Serena Williams sinirlenip raket kırdı

Serena Williams sinirlenip raket kırdı
Serena Williams sinirlenip raket kırdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Açık Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde Serena Williams ile Japon Naomi Osaka mücadele etti.

Dünya klasmanında 20’nci sırada yer alan Japon Naomi Osaka, 17’nci sıradaki Amerikalı Serena Williams ile yaptığı toplam 1 saat 19 dakika süren maçı, 6-2 ve 6-4’lük setlerle yenerek ABD Açık’ın şampiyonu oldu.

20 yaşındaki Osaka kariyerindeki birincil grand slam turnuvasını kazanmasının yanısıra, tenis tarihinde bir grand slam turnuvası kazanan birincil Japon oyuncu olma ünvanını da kazandı.

ANTRENÖRÜNDEN STRATEJI ALDIĞINI BAHIS ETTİ

Serena Williams’ın ikinci sette maçın sandalye hakemi Portekizli Carlos Ramos ile girdiği tartışma maça damgasını vurdu.

Williams, hakem Ramos’tan Fransız antrenörü Patrick Mouratoglou’dan strateji aldığı iddiasıyla dikkat aldı. Sayı kaybedince raketini yere vurduğu için de aldığı ikinci kural ihlalinden nedeniyle Wİlliams’a 15 sayı cinayet verildi.

Serena Williams sinirlenip raket kırdı

“BANA BİR ÖZÜR BORÇLUSUN”

Hakemin yanına doğru yürüyen Williams, “Ben antrenörümden taktik almadım. Hayatımda hiç hile yapmadım. Bana bir özür borçlusun. Kandırma yaparak kazanacağıma, kaybetmeyi tercih ederim.” dedi.

OYUN ARASINDA  HAKEME ‘HIRSIZSIN’ DEDİ

Williams, arkasından oyun arasında kenarda otururken hakem Ramos’a tekrar, “Bana özür borçlusun. Özür dilediğini söyle. Benden bir sayı çaldın. Bu yüzden hırsızsın da.” ifadelerini kullanınca üçüncü kaide ihlali de geldi.

Bu ihlal oyun cezasına niçin olduğu için ikinci sette şart Osaka’nın lehine 4-3’ten 5-3’e geldi.

Serena Williams sinirlenip raket kırdı

“MAÇIN BÖYLE BİTMESİNE ÜZÜLDÜM”

Williams’ı destekleyen seyirciler, Ramos’u maç sonuna kadar yuhaladı. Osaka ise yaşananların gölgesinde kazandığı maç sonrasında, gözyaşlarıyla, “Herkesin Serena’yı desteklediğini biliyordum. Maçın böyle bitmesine üzüldüm. Herkese maçı izledikleri için teşekkürler.” dedi.