Selçuklu Çarşısı gün yüzüne çıkarılıyor

Selçuklu Çarşısı gün yüzüne çıkarılıyor
Selçuklu Çarşısı gün yüzüne çıkarılıyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akdeniz Üniversitesi Ortaçağ Arkeolojisi Belli Başlı Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Hoş Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Alanya Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar önderliğinde bu yıl Alanya Kalesi’nde kazı çalışmaları başladı.

KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Kazı sırasında mezarlık olan alanın, Selçuklular döneminde çarşı olarak kullanıldığı bulgularına ulaşıldı.

Yaklaşık 30 kişilik bir ekip tarafından kalede 2 ay 10 gün süreyle gerçekleştirilen kazı çalışmaları, Selçuklu Çarşısı içindeki mezarlık alanlarının taşınmasının gerisinde devam edecek.

Prof. Dr. Osman Eravşar, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın fethettiği Alanya’nın ticaret bakımından kayda değer bir liman kenti haline geldiğini söyledi.

MEDENİYETLERE KONUT SAHİPLİĞİ YAPTI

Alanya’nın tarih her tarafında öyle fazla medeniyete ev sahipliği yaptığını anlatan Prof. Dr. Eravşar, şehirsel anlamdaki en kayda değer gelişmenin Selçuklular döneminde olduğunu belirtti.

Osmanlı döneminde Alanya’da nasıl bir kentsel değişimin olduğu hakkında fazla pozitif bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen Eravşar, burada Kanuni döneminde bir Venedik kuşatması yaşandığını, Venedik donanmasının Alanya Limanı’nın önüne dek geldiğini, bu sırada çıkan fırtına nedeniyle kuşatmadan vazgeçildiğini bildiklerini anlattı.

Selçuklu Çarşısı gün yüzüne çıkarılıyor