Selahattin Dede ’ye devlet sahip çıktı

Selahattin Dede ’ye devlet sahip çıktı
Selahattin Dede ’ye devlet sahip çıktı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milas ’a tabi Akyol Mahallesi ’ndeki tek göz evinde bakıma fakir bir halde hayat mücadelesi veren ve bakımevi başvurusuna olumlu yanıt veren Elazığ Belediyesi Gazi Huzurevi ’ne gidebilmek için takviye bekleyen 85 yaşındaki eski köy bekçisi Selahattin Görgen ’e, beklenen takviye eli devletten geldi.

SAĞLIK SORUNLARI NEDENIYLE BAKIMI ZORLAŞMIŞTI

Milas Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kadar evi tadilat edilen ve zaman zaman bedensel yardımlarda bulunulan Selahattin Dede, kardeşi Mustafa Görgen ve kardeşinin eşi Fatma Görgen ile komşuları Nurşen Belirgin ’in desteğiyle zor günleri aşmaya çalışıyordu. Ama kendi sağlık sorunları yer alan akrabaları ve iş yoğunluğu yaşayan komşuları, Selahattin Dede ’ye gereken bakımı veremiyordu.

Selahattin Dede ’ye devlet sahip çıktı

HUZUREVİNDE YER AYRILDI

Selahattin Büyükbaba ’nin kalp burkan hikayesinin kamuoyuna taşınmasının anında arkasından harekete geçen Muğla Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Özcan Çiçek, Selahattin Dede ’nin durumuyla yakından ilgilenerek, M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Ferhat Güler ’i durum değerlendirmesi için Akyol ’a yolladı.

Uygun değerlendirmenin arkasında Müdür Yardımcısı Çiçek ’in girişimleriyle, Muğla Belediyesi Anıt Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Ihtiyar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ’nde bir yer ayrıldı ve Selahattin Büyükbaba ’nin Elazığ ’a gitmesine lüzum kalmadı.

Selahattin Dede ’ye devlet sahip çıktı

Bir ambulansla Muğla ’ya götürülen Selahattin Dede ’nin muhakkak ellerde olduğu açıklama edilirken; yaşlı adam, yakınları ve komşuları yetkililerin gösterdiği ilgiden nedeniyle büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getirerek yetkililere teşekkür etti.

Selahattin Dede ’ye devlet sahip çıktı