Savunma Sanayisinde 13,5 milyarlık proje görüşüldü

Savunma Sanayisinde 13,5 milyarlık proje görüşüldü
Savunma Sanayisinde 13,5 milyarlık proje görüşüldü
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi kadar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin arkasından gerçekleştirilen ve 3 saat 15 dakika süren Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin birincil toplantısı ardından yazılmış açıklama yapıldı.

Buna göre toplantıda, sınırlar içinde ve ülke sınırlarının güvencesi için sınır ötesinde harekatlarını başarıyla sürdüren emniyet birimlerinin gücüne baskı katan yerli ve ulusal sistemlere yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden geçirilerek yeni kararlar alındı.

13,5 MİLYAR LİRALIK PROJELER

Toplam 13,5 milyar lira bedeli olan projelerin değerlendirildiği toplantıda, savunma sanayi ve teknolojilerini geliştirme, kuvvetlendirme, destekleme ve ihracat amaçlı muhtelif yatırım ve iyileştirme faaliyetleriyle ilgili tedbirler alındı.

İHA PROJELERİ DE GÖRÜŞÜLDÜ

Bu kapsamda, SALDIRI helikopterine yeni kabiliyetler kazandırılması, yeni İHA sistemleri, kara, hava ve deniz araçları, karıştırıcı sistemler, radar ve komuta kontrol sistemlerinin modernizasyonu ile emniyet birimlerinin farklı alanlara yönlendirilmiş ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik projeler değerlendirildi.