Savcı Sayan’dan tefeci isyanı! Meğer HDP’liler Ağrı’da…

Savcı Sayan'dan tefeci isyanı! Meğer HDP'liler Ağrı'da...
Savcı Sayan'dan tefeci isyanı! Meğer HDP'liler Ağrı'da...
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasetçi ve iş adamı Savcı Sayan bayram ziyareti için gittiği memleketi Ağrı için “Tefeciler şehri rehin almış. Tefecilerin birçok HDP ’de siyaset yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Savcı Sayan sosyal ağ hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu açıklamayı yaptı:

TEFECİLERİN ÇOĞU HDP’DE SİYASET YAPIYOR: Bayram tatilimi memleketim Sızı ’da geçiriyorum. Gördüğüm bir gerçeği kamuoyu ile paylaşmayı bir görev biliyorum. Çünkü; haksızlık aleyhinde susan dilsiz şeytandır. Tefeciler şehri rehin almış. Aylık yüzde 25/30, takvim yüzde 120/130 faizle para ve ürün satıyorlar.

TEFECİLERİN ÇOĞU HDP’DE SİYASET YAPIYOR: Çiftçi, esnaf, memur ve işçiler neredeyse rehin gücenmiş. Konuşanları dövüyorlar. İlginçtir ancak tefecilerin çoğu HDP ’de siyaset yapıyor. Birçok HDP Belediye meclisi yada il ve ilçe teşkilatlarında üyedirler.

MILLET EVLERİNİ BIRAKIP KAÇMIŞ: Çiftçinin ürününü faize sayıp götürüyorlar. Memurların kredi kartı tefecilerin elinde. Bir çok aile dağılmış. Ahali evlerini bırakıp kaçmış. Tefeciler HDP ’yi korkutma aracı olarak kullanıyorlar. Bir fazla insanın tapusunu ele geçirmişler. Ben bir insan ve siyasetçi olarak çok rahatsız oldum.

HİÇBİR MÜLK VARLIĞI OLMAYANLAR BUGÜN İLÇENİN EN BÜYÜK TEFECİLERİ: Devlet buna el atmalı ve bunu yapanların cezasız kalmaması gerekir. Yahut ilimiz kayıp. Tutak benim ilçem, düne kadar hiçbir servet olmayanlar, bugün ilçenin en büyük tefecileri. İlçeden kaçan kaçana. Diğer Taraftan milyonlarca faizle satışlarına rahmen tek kuruş ödenti vermiyorlar. Bütün yetkililere çağrıda bulunuyorum. Bu zulümü sonlandırın. HDP ’de bu üyelerini sorgulamalı.”