Samsung, Fotoğraf Konusunda Bütün Müşterilerini Kandırdı

Samsung, Fotoğraf Konusunda Bütün Müşterilerini Kandırdı
Samsung, Fotoğraf Konusunda Bütün Müşterilerini Kandırdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen Ağustos ayında Samsung, bazı fotoğraflar yayınlanmış ve bunların Samsung telefonla çekildiğini söylemişti. Samsung Brezilya skandalının ardındaki şirketin Hong Kong resmi internet sitesinde de benzer şey yaşandığı iddia edildi.

BIRINCIL SKANDAL

Geçen Ağustos ayında Samsung’un Brezilya Twitter hesabında bazı fotoğraflar yayınlanmış ve bunların Samsung Galaxy A8 ile çekildiği belirtilmişti.Ancak söz konusu tweete gelen yanıtlar, Samsung’un fotoğrafı ABD merkezli stok fotoğrafçılık ajansı Getty’den aldığını ortaya çıkmıştı.

İKİNCİ SKANDAL

Samsung Brezilya skandalının arkasında şirketin Hong Kong devlete ait internet sitesinde de benzer şey yaşandığı bahis edildi.

Dunja Djudjic isimli fotoğrafçı, Galaxy A8 Star’ın ürün sayfasına konulan Live Focus (Canlı Odaklama) özellikli fotoğrafın kendisinin Getty’e yüklediği fotoğraf olduğunu söyledi.

Getty üzerinden satın alınan fotoğrafların başvuru formu hakları satın alan kişiye geçiyor oysa Samsung’un ikinci kez DSLR resim makinesi ile çekilen bir fotoğrafı, benzeri kendi cihazıyla çekilmiş gibi göstermeye çalışması kullanıcıların tepkisine neden oluyor.