Salda Gölü kıyısında balçık banyosuyla şifa arıyorlar

Salda Gölü kıyısında balçık banyosuyla şifa arıyorlar
Salda Gölü kıyısında balçık banyosuyla şifa arıyorlar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilova ilçesi yakınlarındaki beyaz kumsalı ve turkuaz renkli yapısıyla ilgi çeken Salda Gölü’nün kıyısındaki çamur çukurları ziyaretçilerin akınına uğruyor.

SALDA’DA ÇAMUR BANYOSU

Salda’yı gezmeye gelen bilhassa Türk tatilciler, göl kıyısındaki çukurlarda biriken, şifalı olduğu ve farklı alanlara yönlendirilmiş hastalıklara iyi geldiği öne sürülen çamuru vücutlarına sürüyor.

‘ÇAMURUN İÇERİSİNDE TÜM MİNERALLER VAR’

Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, “Bu çamurun içerisinde bütün mineraller var. 3 bin 800 derece sertlik var. Benden önce çamur havuzları oluşturulmuştu fakat devlet göre yıktırıldı. Vatandaşlar sonra sahilde kendilerinin açtığı çukurlarda balçık tedavisi yapıyor.” dedi.

Salda Gölü kıyısında çamur banyosuyla şifa arıyorlar

“EKLEMLERE İYİ GELDİĞİ SÖYLENİYOR”

Başkan Özbek, Salda Gölü kenarındaki çamurun insan sağlığına iyi geldiğini ve yüzü gerdirerek gençleştirdiğini de savundu. Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinden geldiğini söyleyen Muhammet Eğilmez, “Salda Gölü’nün çamurunun şifa olduğu söyleniyor. Cilde, eklemlere iyi geldiği söyleniyor. Onun için buradayız.” diye konuştu.

Antalya’dan geldiğini belirten Suna Ünver ise, “Salda çok özel bir göl. Çamurunun şifalı olduğunu düşünerek vücudumuza sürdük.” dedi.

Salda Gölü kıyısında çamur banyosuyla şifa arıyorlar

“CİLDE DE İYİ GELİYOR”

Suna Ünver’in eşi Öztürk Ünver, “Cilt rahatsızlıkları ve sivilcelere iyi geldiğini söylediler. Gelmişken faydalanalım dedik. İnşallah faydasını görürsek tekrar geleceğiz.” diye konuştu.

Avusturya’dan tatil için Salda Gölü’ne geldiğini kaydeden Meryem Ekinci de “Cilde iyi geldiğini söylediler o yüzden balçık banyosu yapıyoruz.” dedi.