Sahte kimlikle böbrek nakli olan katil zanlısı yakalandı

Sahte kimlikle böbrek nakli olan katil zanlısı yakalandı
Sahte kimlikle böbrek nakli olan katil zanlısı yakalandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da rahatsızlığı nedeniyle hastaneye dışarı giden F.G.’ye daha önce ameliyat olup olmadığı soruldu. F.G., böyle bir ameliyat geçirmediğini söyledi. Doktorlar, tetkik işlemleri süren F.G.’ye geçen temmuz ayında böbrek nakil ameliyatı olduğu bilgisi verdi. Ameliyat olmadığını gösteren F.G., Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına kabahat duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Çaba (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tahlil başlattı.

KIZ KARDEŞİ BÖBREĞİNİ VERDİ

Çözümleme sonunda, 2007 yılında Sakarya’nın Kemaliye köyünde Z.E.’yi alacak para meselesi yüzünden tabancayla başından vurarak öldüren kaçak İ.A.’nın, F.G.’nin adını kullandığı tespit edildi. İncelemede, böbrek yetmezliği hastası İ.A.’nın, F.G. namına düzenlemiş sahte kimlikle 24 Temmuz’da özel bir hastaneye yattığı, kız kardeşinden alınan böbreğin nakledildiği de belirlendi.

KONTROLDEN DAHA SONRA YAKALANDI

İ.A. ve kız kardeşinin denetim için naklin gerçekleştirildiği özel hastaneye geleceği bilgisine ulaşan KOM Şube Müdürlüğü ve GİM Şube Müdürlüğü ekipleri, hem hastanede ayrıca de şüphelinin kaldığı otelde önlem aldı. Ekipler, İ.A.’yı böbrek nakli ünitesinde kontrollerini yaptırdıktan sonra hastane çıkışında gözaltına aldı. Şüphelinin üstünde F.G. namına düzenlenmiş sahte kimlik de ele geçirildi. İ.A., işlemleri için İl Güvenlik Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.