Sahte imam bir kadına muska verirken yakalandı

Sahte imam bir kadına muska verirken yakalandı
Sahte imam bir kadına muska verirken yakalandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kendisini ‘İmamım’ diye tanıtan R.K.’nin, irtibata geçtiği kişilerin dini duygularını kullanarak, muska yazdığını saptama etti.

Harekete geçen ekipler, R.K.’yi Kırtepe Mahallesi’ndeki parkta, daha önce güvenini kazandığı kadına muska verdiği sırada yakaladı.

“KAYNANAMIN TATLI DİLLE KONUŞMASI İÇİN MUSKA YAZDIRDIM”

Muska yazdıran kadın, polislerin baskını esnasında, “Bu kişi hoca, aman çarpılırsınız, aman dokunmayın. Benim kaynanam çok yaşlı. Rahatsızlık verdiği için bana kötü konuşuyordu. Ben de onun tatlı dille bana yaklaşması için hocaya 2 adet muska yazdırdım.” dedi.

Güya muskanın yazılı olduğu kağıdı bal veya reçel ile ıslatarak, kaynanasına yedireceğini, ikinci muskayı da sürahiye atıp, 3 gün beklettikten daha sonra kayınvalidesine içereceğini gösteren bayan, eşinin annesiyle bu sayede iyi geçineceklerini öne sürdü.

Sahte imam bir kadına muska verirken yakalandı

AYNI SUÇTAN OPERASYON YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Polis ekipleri, gözaltına aldığı R.K.’yi polis merkezine götürdü. R.K.’nin, ‘tekke ve zaviyelerle türbelerin seddine ve türbedarlık ile birtakım unvanların men ve ilgasına muhalefet’ten cezaevinde yattığı, ‘nikah kıymak’ ve ‘insanların dini duygularıyla oynamak’tan hakkında adli makamlarca operasyon yapıldığı saptandı.

R.K.’nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Sahte imam bir kadına muska verirken yakalandı

“İMANI ZAYIF OLANLARI MAKSAT ALIYORLAR”

Konuyla ilgili tanımlama yapan Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, bazı kişilerin ara sıra sıkıntıları olduğunda bu stil arayışlar içine girdiğini söyledi. Gündüz, “‘Sihir değil’ çağrıda bulunmak, doğru yok; çünkü Kur’an’da da atıf yapılıyor. Allah, ‘Felak’ ve ‘Nas’ surelerinde bu nesil şeyler yaşandığında Allah’a sığınmamızı istiyor bizden. Yapılan bu büyüler, koskocoman günahlar aralarında, inananların da büyük günah işlediği hadislerde geçiyor. ‘Sihir’ diye bir şey var. Sihrin haricen üstelik böyle gelecekten haber veren, rızkın bollaşmasını tedarik eden, hastalıklara şifa olduğunu bahis eden bir kısım halk müziği var. Bunların hiçbir hikmeti yok. Bunların temelinde avantaj var, para var. İnsanların bu cins şeylere asalet etmemelerini önemsiyorum. Dini anlamda kuvvetsiz olan imanları çelimsiz olanları niyet alıyorlar. İmanı sağlam olanlar, böyle bir şeye itibar etmiyorlar. Tedirgin vatandaşlar yardımını Allah’tan istesinler, bir kulun diğer bir kula bu konuda yardımı olamaz.” diye konuştu.