Sağlıkta da bekçiler devreye girdi

Sağlıkta da bekçiler devreye girdi
Sağlıkta da bekçiler devreye girdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güvenlik Genel Müdürlüğü’ne bağlı Çarşı ve Mahalle Bekçi Teşkilatı görevlileri, başarılı çalışmalarıyla kendilerini gösteriyorlar. Bekçiler, şehrin en işlek sokak ve sokaklarında geceleri güvenliği sağlıyorlar. Mahallelerde akşam 22.00 ile sabahtan 06.00’a kadar insanların huzuru ve güvenliği için gözünü kırpmadan nöbet tutan bekçiler, doğaüstü durumlarda destek takım olarak her noktada görevlendirilebiliyor.

SUÇ ORANLARINDA DÜŞÜŞ GÖRÜLDÜ

Asayiş, terör ve narkotik suçlarıyla ilgili önleyici şiddet olan bekçiler, sokakta vatandaşlarla sürekli temas halinde. Emniyet ve huzurun simgesi haline gelen bekçilerin tahsis yaptığı noktalardaki kabahat oranlarında gözle görülür bir azalış yaşandığı öğrenildi. Olaylara müdahale açısından yetki olarak polislerle bir farkı olmayan bekçiler, derhal de Sakarya genelindeki hastanelerde nöbet tutmaya başladı.

Sağlıkta da bekçiler devreye girdi

HASTANELERDE DE YER ALIYORLAR

Sakarya Güvenlik Müdürlüğü’nün ‘Sağlıkta şiddet olaylarının engellenmesi’ başlığı altında düzenlenen proje kapsamında, bekçiler artık hastane bahçesi, acele servisler ve polikiliniklerde de görev yapıyor. Başvuru Formu başlangıçta Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yenikent Devlet Hastanesi, Korucuk Devlet Hastanesi’nde devreye sokuldu.

DOKTOR VE PERSONELLERİN GÜVENİNİ SAĞLIYORLAR

Doktora ve hastane personeline dışarıdan yapılabilecek ve hasta yakınları arsında yaşanabilecek olaylara aleyhinde dikkatli bekleyen bekçiler, hastanelerde kuş uçurmuyorlar.