Rusya’dan ABD’ye Rest: Bu Ekonomik Bir Savaş İlanıdır!

Rusya'dan ABD'ye Rest: Bu Ekonomik Bir Savaş İlanıdır!
Rusya'dan ABD'ye Rest: Bu Ekonomik Bir Savaş İlanıdır!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Medvedev Kronotsk Devlet Rezerv Alanı yetkilileriyle yaptığı görüşmede, “Buna hesaplı, siyasi ve gerekli olduğu takdirde diğer metodlarla tepki kullanmak gerekecek. Bizim Amerikalı dostlarımız bunu kavramak zorunda” ifadesini kullandı. Medvedev, yaptırımların döviz kuru dahil olmak üzere ülkenin ekonomisini etkilediğini belirtti.

YAPTIRIM BASKISIYLA YÜZ YIL

Başbakan yaptırımların daha önce de birçok defa uygulandığını hatırlatarak, “Bizim ülkemiz son yüz yılda daimi yaptırım baskısı koşullarında devam etti. Bu ne için yapılıyor? Rusya’yı uluslararası alandaki zinde rakipler arasından dahil etmemek için yapılıyor” dedi.

“RUSYA’NIN GELİŞİMİ ABD ve MÜTTEFİKLERİNİN HOŞUNA GİTMEDİ”

Medvedev, Rusya’nın 20. yüzyılın başında iyi geliştiğini ve Sovyetler zamanının tüm zorluklarına karşın büyük gelişim dönemlerinin olduğunu ve bunun ilk olarak ABD ile müttefiklerinin hoşuna gitmediğini belirterek, “Hemen de hiçbir şey değişmedi. Kötü niyetli ekonomik rekabete ABD’nin kendi sıvılaştırılmış doğalgazını satış için Rus doğalgazının Avrupa’ya sevkiyatına getirmeye çalıştığı kısıtlamaları gösterebilirim. Benzer önlemleri Çin’e karşısında da kullanıyorlar. Bu Çinlilerin hoşuna gitmiyor, bu kimsenin hoşuna gitmiyor ve bizim görevimiz bütün bu önlemlere karşı durmak” dedi.