Rusya Lokal Seçimlerinde Birleşmiş Rusya Partisi Yine Farkla Kazandı

Rusya Lokal Seçimlerinde Birleşmiş Rusya Partisi Yine Farkla Kazandı
Rusya Lokal Seçimlerinde Birleşmiş Rusya Partisi Yine Farkla Kazandı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkanlığını Dimitry Medvedev’in yaptığı Birleşmiş Rusya Partisi, Rusya lokal seçimlerini yine rakiplerine fark atarak kazandı.

2001 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kurduğu, Putin’in başkan olmasından daha sonra liderliğini şu anki Rusya Başbakanı Dimitry Medvedev’in üstlendiği Birleşik Rusya Partisi, Rusya’nın 80 bölgesinde gerçekleşen yerel seçimleri açık ara farkla kazandı. Birleşik Rusya Partisi bazı bölgelerde kesinleşmeyen tercih sonuçlarına tarafından seçimleri yüzde 57 ile kazandı. Toplam 85 bölgenin 80’inde gerçekleşen seçimlerde büyük sürprizler yaşanmazken, seçimleri dünyadan çoğu temsilci yakından takip etti.

Kırım’da da oylama gerçekleşti

Ukrayna’dan referandum ile ayrılan ve Rusya’ya emrindeki bulunan birçok bölgede de yerel seçimler gerçekleşti. Amur bölgesi, Moskova, Khakasia, Yakutistan, Altay, Krasnoyarsk, Primorsky ve Habarovsk bölgeleri Vladimir, Voronej, İvanovo, Magadan, Moskova, Kemerovo, Nizhny Novgorod, Novosibirsk, Omsk, Orel, Pskov, Samara, İnguşetya, Kabardey-Balkar, Kırım, St. Petersburg, Tyumen bölgeleri ve Chukotka Özerk Bölgesi’nde üst düzey yöneticiler seçildi. Başkurdistan, Buryatin Kalmykia, Yakutistan, Hakasya, Trans-Baykal, Arkhangelsk Vladimir, İvanovo, İrkutsk, Kemerovo, Rostov, Smolensk, Ulyanovsk, Yaroslavl bölgeleri ve Nenets Özerk Bölgesi halkı meclis üyelerini seçti. 12 bölgede de Rusya Devlet Duması seçimleri gerçekleşti. Bu bölgelerde de dumanın yeni üyeleri seçildi.

65 milyon kişinin adı listede yer aldı

Gerçekleşen seçimlerde Rusya Federasyonu’na yan tüm bölgelerde toplam 65 milyon seçmenin ismi listelerde yer aldı. Toplamda 31 bin 400 tercih görevlisi çalıştı. Moskova bölgesinde seçimlere katılım oranı yüzde 30’larda kalırken bir takım bölgelerde katılım yüzde 70’lere ulaştı. Rusya seçim konseyi göre şu esas dek net katılım ile ilgili veri verilmedi. Birleşik Rusya Partisi’nin açık ara önde götürdüğü seçimlerde bazı alan valiliklerinin seçimleri ikinci tura kaldı. – MOSKOVA