Rusya, Almanya ve ABD’yi İdlib’deki Silahlı Muhalefeti Etkilemeye Çağırdı

Rusya, Almanya ve ABD'yi İdlib'deki Silahlı Muhalefeti Etkilemeye Çağırdı
Rusya, Almanya ve ABD'yi İdlib'deki Silahlı Muhalefeti Etkilemeye Çağırdı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergei Ryabkov, ABD ve Almanya’nın Suriye’nin İdlib şehrindeki silahlı muhalefeti etki altına almaya çağırdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergei Ryabkov, manâlı açıklamalarda bulundu. Suriye’deki silahlı muhalefete ilişkin Ryabkov, büyük devletlerin Suriye’deki silahlı muhalefete tesir oluşturması gerektiğini dile getirdi.

“Almanya ve ABD, Suriye’nin İdlib şehrindeki silahlı muhalefeti etkilemeleri gerekiyor” diyen Rus diplomat, “Biz Washington ve Berlin’deki meslektaşlarımıza seslenerek silahlı muhalifleri ve bu terörist yapıları etkilemek için sahip oldukları fırsatları kullanmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Ryabkov, böyle bir çağrının daha fazla ABD’ye olduğunu, Almanya’nın son zamanlarda sorunun çözümüne ilişkin destek ettiğini sözlerine ekledi.

öte yandan, ABD ve Rusya ilişkilerine değinen Ryabkov “Trump yönetimi, Rusya ile stratejik anlaşmalara ilişkin çalışmalarda düşük pozisyonda yer alıyor. Rusya, ABD’nin diyaloğa ilgisini göremiyor” ifadelerini kullandı. – MOSKOVA