Rusya 700 Kuzey Koreli’ye egzersiz izni verdi

Rusya 700 Kuzey Koreli'ye egzersiz izni verdi
Rusya 700 Kuzey Koreli'ye egzersiz izni verdi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Rusya İçişleri Bakanlığının kayıtlarına dayandırdığı haberinde, geçen eylül ayından bu yanlamasına 10 bini aşkın Kuzey Koreli’ye Rusya’da egzersiz izni verildiğini bahis etti.

OLASI İHLALLER ARAŞTIRILIYOR

Alıştırma Bakanlığının kayıtlarına tarafından ise bu yıl en düşük 700 Kuzey Koreli’ye çalışma izni verildiği belirli haberde, ABD’li yetkililerinin Rusya’nın BM yaptırımlarını ihlal etmiş olabileceğini söylediği BM yetkililerinin ise muhtemel ihlalleri araştırdığı aktarıldı.

YILDA 2 MİLYAR DOLARLIK KAZANÇ

BM Emniyet Konseyinin Eylül 2017’de Kuzey Kore’ye karşın aldığı “ekonomik yaptırım” kararıyla çalışma izinlerine kısıtlama getirilmişti. Bu kararda “Yurt dışındaki Kuzey Koreliler çalışma izinlerinin süresi doluncaya değin istihdam edilebilecek oysa işçilerin çalışma izinleri her yerde yenilenmeyecek.” maddesi yer almıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığına göre, 100 bin Kuzey Koreli işçi yurt açık havada çalışıyor. Uzmanlar ise yaptırımlar sebebiyle hesaplı sıkıntılar yaşayan Kim Jong-un rejiminin ülkeye döviz girişi sağlanması için yurt dışına çalışmaya gönderdiği Kuzey Kore vatandaşlarının yılda 2 milyar dolara yakın kazanç elde ettiğini belirtiyor.