Ruhani: ‘Abd’den De, Oluşan Problemlerden de En Ufak Bir Korkumuz Yok’

Ruhani: 'Abd'den De, Oluşan Problemlerden de En Ufak Bir Korkumuz Yok'
Ruhani: 'Abd'den De, Oluşan Problemlerden de En Ufak Bir Korkumuz Yok'
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın sorunları aşacağını belirterek, “ABD’den de, oluşan problemlerden de en minik bir korkumuz yok” dedi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün İranlı milletvekillerinin sorularına cevap vermek üzere meclise gitti. Ruhani yaptığı açıklamalarda İran’ın sorunları aşacağını belirterek, “ABD’den de, diğer problemlerden de en küçük bir korkumuz değil” dedi.

İran Meclisi Ruhani’ye, hükümetinin kaçakçılık konusunda başarısız olması, banka yaptırımları, işsizlik, idareli depresyon ve döviz kurlarının artması konularında sorular yöneltti.

Ruhani sorular karşısında cevap vermenin dayanıksızlık olmadığı ve yiğitlik istediğinin altını çizdi. Ruhani tüm hükümet yetkililerinin sorular karşısında cevap vermesi gerektiğini açıklama ederken, hükümet ve meclis arasında bir ayrımın oluşmadığını söyledi.

“Sorunların kaynağı bizim algımız”

İran’daki koşulların 2018 yılında birdenbire değişmesinin, döviz, işsizlik, banka sistemi ya da kaçakçılıktan kaynaklanmadığını düşündüğünü ifade eden Ruhani, “Bana tarafından, sorun İran milletinin geleceğe yönelik algılarından kaynaklanıyor. Pat Diye İran halkının geleceğe yönelik algıları değişti ve bu büyük bir tasa. İşsizlik meselesi büyük bir sorun, banka sistemlerindeki problemler, hesaplı kalkınma ve döviz konuları önemli fakat bunlar halkın ümit ve güveni aleyhinde hiçbir şey yok” diye konuştu.

“Beyaz Saray’ın komplo yapmasına izin vermeyeceğiz”

Ruhani İran’ın tüm sorunların üstesinden geleceğinin altını çizerek, “Halkımıza ABD’nin komploları sayesinde zafer elde etmesine izin vermeyeceğimizi anlatmamız gerekiyor. Beyaz Saray’da bir araya gelen bir avuç İran karşıtının bize aleyhinde danışıklı dövüş yapmasına müsade vermeyeceğiz” dedi. “Beyaz Saray, bugün mecliste düzenlenen toplantı sonunda sevineceğini sanmasın” diyen Ruhani, “Beyaz Saray görüşme sonunda son derece dertli olacaktır zira bu toplantının sonu, hükümet, meclis, adalet ve silahlı güçlerin birliği anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani açıklamalarının devamında, “ABD’den de, oluşan problemlerden de en küçük bir korkumuz değil” ifadelerine yer verdi.

Ruhani açıklamalarının arkasından İranlı milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Ruhani’nin konuşmasını oylayarak değerlendiren milletvekilleri banka yaptırımlarının devam etmesi sorusu dışında hiçbir cevabı tatmin edici bulmadıklarını belirtti. – TAHRAN