Rize’de ‘Çay, Turizm ve Yaz Sporları’ şenliği

Rize'de 'Çay, Turizm ve Yaz Sporları' şenliği
Rize'de 'Çay, Turizm ve Yaz Sporları' şenliği
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özlem ERBAŞ/RİZE-RİZE ’ de bu yıl 29’uncusu gerçekleşen ‘Dere, Turizm ve Yaz Sporları Festivali, kortej yürüyüşü ve konserle devam etti.

Rize Belediyesi ’nin düzenlediği 29’uncu Milletlerarası Rize Akarsu, Turizm ve Yaz Sporları Festivali zarfında, Tuzcuoğlu Memişağa Parkı ’nda başlatılan kortej yürüyüşüne yoğun katılım oldu. Dünya ’nın dağıtılmış ülkelerinden ve ülkenin dağıtılmış şehirlerinden gelen folklor ekiplerinin yanı sıra, vatandaşların da eşlik ettiği kortejte, 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yüründü. Rize Belediyesi ’nin organizesinde düzenlenen yürüyüşe, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Caddesi her tarafında aralıksız kortej yürüyüş sahil dolgu alanında son buldu. Sahilde oluşturulan karnaval alanında kurulan sahnede folklor eğitmeni Murat Kopuz ’un başlattığı ‘Gençlerimizin madde kullanımına karşı farkındalık’ projesi çerçevesinde Anadolu Dans Grubu kadar yöresel oyunlar sergilendi, toplum yararına mesajlar verildi.

Festivale destek veren sponsorlara Kültür ve Sosyal İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz göre plaket verildi. Plaket töreninin gerisinde sahne alan Karadenizli sanatkâr Salih Yılmaz, alanı dolduran yüzlerce vatandaşa söylediği türkülerle eğlenceli saatler yaşattı. Etkinliklerde vatandaşlar kemençe ve tulum eşliğinde horon oynadı.