Rize Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi vuruldu… Saldırganın kimliği belli oldu

Rize Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi vuruldu... Saldırganın kimliği belli oldu
Rize Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi vuruldu... Saldırganın kimliği belli oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edinilen bilgiye gore, Rize Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi, bununla beraber personel müdürü ile beraber makamında tayini sebebiyle bir trafik polisi ile görüştü. Talebi reddedilen trafik polisi, silahını çekerek Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi’ye alev etti. Saldırıda Verdi ve yanına yer edinen iki şahıs yaralandı.


Rize Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi…

Olayın ardındaki çevik zor ve hususi harekat ekipleri binaya girdi.

Polis, yapı ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Rize Güvenlik Müdürünü şehit eden polis memurunun, Trafik Şube’de tahsis meydana getiren İ.H.Ş olduğu açıklandı

Vali Çember saldırının detaylarını deklare etti

Rize Valisi Kemal Çeber, yaşanmış olan atak maceralı ilgili yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı.

“Altuğ müdürümüz şehit olmuştur, iki arkadaşımız yaralıdır. Şube müdürümüz bundan başka Altuğ müdürümüzün koruması… Vakası gerçekleştiren de maalesef Derepazarı ilçemizde görevli trafik polisi arkadaşımız. Bugün emniyetin gösterme günü, her insana samimi olarak sarılan Altuğ müdürümüz, arkadaşlarla görüşüyor. O arkadaşla da görüşüyor, dost dememek lüzumlu, onunla görüşüyor. Bunlar görüşmeye girerken lüzumlu tedbirler alınmakla birlikte, görüşmeden sonradan dışarıda çıkıyor. Polis memuru tabanca teçhizatını alıyor oldukça ani ve seri bir halde makama geri dönüyor ve sonrasında hiçbir şey demeden, orada Altuğ müdürümüz ve personel şube müdürümüz var. Önce onları, ondan sonra da içeriye müdahale için giren koruma arkadaşımızı yaralıyor. Altuğ müdürümüz buraya vardığında durumu oldukça ağırdı. Dostlar her türlü müdahaleyi yapmış oldu fakat maalesef kaybettik. Mekanı aden olsun. Bu arkadaşımız burada bir üniversite kazanmış, il merkezine varmak istemiş, bu alıcı talepleri olmuş. Bu sanıyorum uygun görünmeyen. Ben ona polis memuru diyemiyorum, o hainle ilgili de bir şeyler sorduk. Bu sıkıntısının dıştan gürültüsüz, sakin, kendi halinde tanıdık birisi. Emrindeki o bunun cezasını çekecek. Fakat olan Altuğ müdürümüze oldu.

Cumhurbaşkanı Fuat Oktay: Altuğ Verdi boynundan vuruldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay mevzuyla ilgili izah etme yapmış oldu. Oktay şunları söylemiş oldu: Bugün saat 14.50 sıralarında İl Güvenlik Müdürlüğü binası içinde, Derepazarı İlçe Güvenlik’inde kadrolu polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, İl Güvenlik Müdürü görüntü gününde atama talebiyle makama çıkmış olduğu esnada bilinmeyen bir nedenle İl Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi’yi boynundan, personel müdürü Ercan Polat’ı sol göğüs ve sırtından, polis memuru Yiğit Can Köksal’ı bacağından yaralamıştır. Tüm yaralılar Rize Devlet Hastanesi’nde umar küskün durumda lakin ne eyvah fakat İl Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi, hastanede meydana getirilen tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Tanrı rahmet eylesin.

Süleyman Aristokrat’dan izahat

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat, vakaya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, Rize Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi’nin hastanede bulunduğunu belirterek, “İnşallah doktorlarımız kurtarmak için uğraş gösteriyor. Vakayla ilgili derin ayrıntıyı dostlar ifade edecekler. Bakan Yardımcımız ve Güvenlik Genel Müdürümüz Rize’ye hareket ediyor.” dedi. Bakan Aristokrat, olayın ardındaki Rize’ye gidiyor.

Altuğ Verdi kimdir?

Rize Güvenlik Müdürü Altuğ Verdi, 1972 senesinde İstanbul ’da dünyaya geldi. Verdi, 1989 senesinde Polis Kolejinden, 1993 senesinde Polis Akademisinden mezun oldu. Mezun olduktan İstihbarat Daire Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kudüs Başkonsolosluğu, Şırnak Güvenlik Müdürlüğü, Adana Güvenlik Müdürlüğü, Birleşik Milletler Kosova Uzlaştırma Gücü, Birleşmiş Milletler Haiti Barışma Gücü, Mersin Güvenlik Müdürlüğü, İstanbul Güvenlik Müdürlüğü ve Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında değişik rütbelerde atama yaptıktan ondan sonra 28.12.2016 tarihinde 1.Derslik Güvenlik Müdürlüğüne terfi etti. 19.08.2017 tarihindeki Resmi Gazete ’de gösterilen ve 2017/348 sayılı Kararname ile Rize Güvenlik Müdürü olarak atanmış olup, evli ve bir kız babasıdır.

AYRINTILAR GELİYOR…

öne meydana çıkan haberler

İlk soruda elenmişti, fenomen oldu

Onları sakın atmayın! Sökün

Galatasaray’da dev işlem! 7 isim gönderiliyor