Rize de okul öncesi çocuklar tenisle tanıştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize‘de Tenis İl Temsilciliğinin katkıları ile okul öncesi çocuklar tenisle tanıştı.

Tenis İl Temsilcisi Harun Usta ve Gülbahar Hatun Anaokulu Müdürü Cemil Metoğlu öncülüğünde “Çocuklarımız tenisle buluşuyor” sloganıyla başlatılan çalışmada ilk etapta 400 çocuk ilk kez raket tuttu.

Harun Usta, AA muhabirine yapmış olduğu açıklamada, etkinlik kapsamında evlatları tenisle buluşturmak, tenisin de bir halk sporu bulunduğunu göstermek istediklerini söylemiş oldu.

Çocukların güzel bigün geçirmesine vesile olduklarını belirten Usta, “çoğu zaman çocuklarımıza bir anlamda sokak tenisi gösteriyoruz. Tenisin sokakta da yapılabileceğini anlatıyoruz. Okul bahçelerinde kurduğumuz fileler ile çocuklar keyifli vakit geçiriyor. Böylece aktivite akıllarında kalıyor. Yetenekli olabileceğine inandığımız, tenisi seven evlatları eğitime alarak, lisanslı sporcu olmasına katkı sağlıyoruz.” dedi.

Usta, ortalama 400 çocuğa sokak tenisi yaptırdıklarını, kendilerinden bu mevzuda yardım isteyen her okula ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Metoğlu ise evlatların sporun her dalı ile minik yaşlarda tanışmasının önemine dikkati çekerek, kapalı kapılar ardında kalan evlatların okul bahçelerinde güvenli şekilde spor yapmalarını ve gelişimlerine katkı sağlamak istediklerini kaydetti.