Rize de deniz kenarına dökülen hafriyatlar tepkiye niçin oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize‘de deniz kenarına dökülen hafriyatlar tepkiye niçin oldu

– Rize’de hafriyat tepkisi

Deniz kenarına dökülen hafriyatlar çevre kirliliğine niçin oluyor

RİZE – Rize merkeze bağlı Yenikale mahallesinde sahil dolgusu üstüne dökülen hafriyat malzemelerine vatandaşlar tepki gösteriyor.

Çöplerin ve hafriyatların döküldüğü alan çevre kirliliğine niçin olurken deniz dalgalarının da yükselmesiyle dolgu alanındaki hafriyat malzemeleri denize dökülerek liman içinde kirliliğe de niçin oluyor. Yenikale muhtarı Hasan Saruhan, yapmış olduğu açıklamada “Burada resmi bir izin bir şey olmadan belirli şahıs ya da kişiler burada araç-gereç döküyor deniz tahrip oluyor. Çöpler dökülüp üstü örtülüyor. Şuanda buradan 500 metre daha gitmesi planlanıyor edindiğim bilgiye gore. Birkaç yetkiliye gittim fakat hiçbir proje sunmadılar. Kimin yapmış olduğu kimler tarafınca döküldüğü belli değil. Burada bir istinat duvarı olsa güzel bir alan meydana çıkar fakat şuan burası rezil bir görüntüsü var. Çıkacak fena bir hava buradaki pislikleri denize götürecek deniz kirlenecek. Taş çöp hep buraya dökülüyor” ifadelerini kullandı.

Yenikale mahallesi sakinlerinden Yunus Kalyoncu ise “Burada üst geçidimiz var azca ilerde oradan iniyoruz buradan yaya geçiyoruz. Beton yolumuz var fakat onu bile kapatmışlar. Çevremizi pisletiyorlar. Nedenini bilemiyoruz. Burada ne yapılacaksa açık konuşulsun hukuki ise dökülsün değil ise dökülmesin” dedi.