Rize Bahriye Ninenin Okuma Yazma Azmi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize’nin Çayeli ilçesinde yalnız başına oturan 87 yaşındaki Bahriye Çelen, ‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında açılan kursa katıldı. Sırtına aldığı okul çantası ile her gün kursa gidip gelen Çelen, evde ders çalışarak kısa sürede okuma yazmayı öğrenmek istiyor. . Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ‘Okuma Yazma Seferberliği’ projesi kapsamında Çayeli ilçesinde Kaymakamlık bünyesinde okuma-yazma kursu açıldı. Haftanın 5 günü, günde 2 saat verilen kursa 150 kişi katıldı. Kursta en çok ilgiyi 3 çocuk 4 torun sahibi Bahriye Çelen görüyor. İlerleyen yaşına rağmen sırtına aldığı okul çantası ile her gün kursa gidip gelen Çelen, akşamları evde ders çalışarak kısa sürede okuma yazmayı öğrenmek istiyor. Tek başına yaşadığı evinde tüm ihtiyaçlarını kendi gören Bahriye nine okuma yazma öğrenme azmi ile çevresinde taktir topluyor.

‘OKUMA YAZMAYA HEVESİM VARDI’

Okula gidemediği için okuma yazma öğrenemediğini anlatan Bahriye Çelen, Zamanında okula gitme imkanları yoktu. Bizde köyde yaşardık. Okuma yazma öğrenemedik. Yalnız başıma yaşıyorum. Okuma yazmayı çok bilmek isterdim. Ama olmadı. Okuma yazmaya çok hevesim vardı. İnşallah öğrenirim. Allah’ın yardımı ile kısa sürede öğreneceğime inanıyorum dedi.

Öğretmen Fethiye Çelik de Bahriye ninenin çok ilgili ve azimli olduğunu belirterek Okumanın yaşı yok. Bunu bir kez daha gördük. Mayıs ayının sonuna kadar kurslar devam edecek. İnşallah okuma yazmayı öğrenerek belgesini tüm arkadaşları ile birlikte alacaklarö ifadelerini kullandı.

‘BAŞARILI KURSİYERLERE UMRE ÖDÜLÜ’

Okuma yazma bilmeyen kalmaması için seferberlik kurulu oluşturduklarını ifade eden Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik ise şunları dedi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşlerinin başlatmış olduğu okuma yazma seferberliği kampanyasına bizde Çayeli olarak destek veriyoruz. Çok önemli bir konu. Bu kampanya ile illerimizde ilçelerimizde köylerimizde okuma yazma bilmeyen kalmayacak. Kursiyerlerimiz çok gayretli. Her geçen gün talepler artıyor. Okuma-yazma kurslarına katılan ve başarılı olan kursiyerler arasından çekilecek kura sonucunda 3 kursiyer kutsal topraklara Umre’ye göndereceğiz. Kura ile 10 kursiyere çeyrek altın hediye edilecek ve tüm kursiyerler Ayder yaylasına geziye götüreceğiz. Ablalarımız teyzelerimiz oldukça gayretli ve mutluluklarını görüyoruz