Rekabet Kurulu Google’a soruşturma açtı

Rekabet Kurulu Google'a soruşturma açtı
Rekabet Kurulu Google'a soruşturma açtı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurumunun internet sitesinde bulunan duyuruya tarafından, Google’ın genel arama pazarındaki egemen durumunu kötüye kullanarak çevrimiçi alışveriş hizmetleri pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasını taşıyan kullanım üstüne yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. Bu kapsamda, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti, Google International LLC, Google LLC ve Google Ireland Limited hakkında soruşturma açılması kararlaştırıldı.

Rekabet Kurulu, trafik sinyalizasyon sektöründe faaliyet bildiren teşebbüslerin ihalelerde önceden ayarlanmış önerge verdiği iddiasını taşıyan tatbik üstüne yürütülen ön araştırmayı da karara bağladı.

Ön araştırmada elde edilen data, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları önemli ve tatmin edici bularak, Rayennur Elektronik Ulaşım Endüstrisi San. ve Tic. Ltd. Şti, Mosaş Akıllı Ulaşım Sistemleri AŞ,
Tandem Trafik Sistemleri Elektronik Data Operasyon Makina İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti, İshakoğulları Sinyalizasyon Vasıta Kiralama Tic. Ltd. Şti, Buharalılar Trafik Sinyalizasyon Elektrik Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti, Asım Aytaç Bozer AAB Mühendislik San. Tic, Nurullah Çağatay Tiritoğlu NÇT İnşaat Taahhüt, Matrisled Elektrik Elektronik İnş. Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.